5 Principii care te ghideaza catre Gazduirea ‘Perfecta’

'

Ne regasim in situatia in care vrem sa gazduim un website sau sa mutam unul actual la un alt provider (pentru ca nu suntem multumit de cel actual) si este greu sa alegem intr-o piata atat de concurentiala.

Iata 5 principii care ar trebui sa ne ghideze in alegerea furnizorului de servicii de gazduire:

  • Este indicat un furnizor care nu utilizeaza in descrierea planului de gazduire cuvantul ‘Nelimitat’ la cateva puncte cheie. De exemplu: Spatiu Nelimitat, Trafic Nelimitat, Resurse IOPs Nelimitate, Domenii Nelimitate. Sunt nenumarate cazuri cand webmaster-ul primeste o notificare in care i se comunica faptul ca a depasit resursele de Trafic, CPU, IOPS, Interogari baze de date, Domenii Gazduire etc. In acest caz de downtime se pierde bani si vizitatori, deobicei pana la migrarea la un alt furnizor.

  • Pretul este unul din criteriile principale in a face o alegere, insa pretul de 1 Euro pentru 100 GB spatiu si o sumedenie de resurse aproape nelimitate ar trebui as dea de banuit. Trebuie sa intelegm faptul ca resursele pentru un server web reprezinta un cost pentru furnizor iar comparand liderii de piate veti observa un prag per GB sau resurse oferite.
  • Daca resursele oferite dar si pretul sunt convingatoare si suntem hotarati sa cumparam verificam intotdeauna faptul ca furnizorul de servicii este unul legal. Are afisate in pagina de contact informatii precum Nume Companie, CIF/CUI, Numar la Registrul Comertului, Conturi Bancare.
  • Ar mai trebui verificat si modul prin care se ofera suport pentru clienti, companiile de renume ofera ce cele mai multe ori suport telefonic, prin live chat si prin sistem de tichete.
  • Si nu in ultimul rand intotdeauna citim TOS-ul (termenii si conditiile) – un furnizor serios va specifica intotdeauna limitarile nedescrise in plan, cazurile in care website-ul dvs va fi suspendat sau sters, limitarile de resurse alocate pe server (CPU, RAM, IOPs), tipurile de site-uri permise, ce se intampla in caz de neplata, acces backup, s.a.m.d.

Pentru servicii de gazduire web de calitate (de la 0.99 Euro/Luna) dar si pentru inregistrarea domeniilor la un pret mic (incepand de la 1.49 Euro/An) cu suport rapid, va recomandam SPEEDHUB.eu

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.