6TB HDD Seagate – preturi si tehnologie

'

Dupa ce HGST (o companie controlata de Western Digital) a lansat la sfarsitul anului trecut, HDD-ul de 6TB HelioSealed (in interiorul HDD se afla Heliu, nu aer, ceea ce a facut posibila instalarea a 7 platane), iar Toshiba a anuntat in piata, in februarie, un hard-disk de 5TB, Seagate trebuia sa contraatace.

Faptul ca aceste hard-uri (HGST si Toshiba) nu sunt inca raspandite in piata face ca o (prevazuta) lansare a concurentului Seagate sa fie mai mult decat oportuna. Preturile celor doi competitori deja anuntati sunt in jur de 75 de Euro / TB, ceea ce ne face sa intuim ca pretul Seagate 6TB va fi in jur de 450 de Euro.

Hard-disk Seagate de 6TB – 7 modele pentru 2014

Seagate-6TB-HDD

In mod cert este o demonstratie de forta Seagate, care desi nu a fost prima companie care a oferit 6TB HDD, incearca sa contrabalanseze printr-o lansare a mai multor modele de HDD cu capacitatea de 6 TB, incepand cu trimestrul doi al lui 2014. Hard-urile vor avea capacitate de 2TB, 4TB, 5TB si 6TB si interfata SATA de 6TB/s si 12TB/s. VIteza de rotatie va fi de 7200 RPM si cache de 128 MB.

Toate modelele vor beneficia de Encryption/FIPS, o tehnologie Seagate de encriptare a datelor si de suprascriere de multiple ori a segmentelor de date in cazul stergerii.

“We are continuing to expand our offering of high capacity drives with our six-disk, 6TB drive shipping early next quarter,” a declarat Steve Luczo, directorul executiv Seagate.

 

Hard-disk-ul Seagate are 6 platane, fiecare avand o capacitate de 1GB, bazate pe tehnologie PMR (perpendicular magnetic recording technology). In acelasi timp, tehnologia SMR (Shingled Magnetic Recording), aplicata in cazul de fata, va duce la o crestere a capacitatii de stocare cu 25%, ceea ce va face, in teorie, ca Seagate sa poata atinge 7.5TB pe aceasta arhitectura.

Seagate a declarat ca nu va aborda tehnologia umplerii interiorului HDD-ului cu gaz (exemplul Heliului de la competitorii HGST).

„We didn’t have to use helium to get to this capacity, and it’s 25% faster than their helium drive,” a spus Barbara Craig, unul dintre marketing managerii Seagate. „You can rest assured, when we need it [helium] we’ll use it.”

 

Share this post:

5 Comments

 1. Daniel says:

  Precizez de asemenea faptul ca acel WD 1TB de 7200 Rpm este un SATA3. Va multumesc!

 2. Daniel says:

  Buna ziua!
  Apelez la amabilitatea dvs. daca se poate, pentru a ma putea ajuta cu unele informatii referitoare la schimbarea unui hard disk de la un laptop Dell. Actualul hard disk este un Seagate Sata 1TB de 5400rpm. Ideea este ca acesta scoate niste sunete infernale si as dori sa il inlocuiesc cu un WD 1TB de 7200 rpm. Credeti ca acesta din urma poate inlocui cu succes Seagate-ul? Precizez ca nu sunt mare expert in `ale calculatoarelor` si tocmai de aceea apele la bunavointa dvs. Va multumesc anticipat!

  • Ovidiu says:

   In mod cert un HDD cu 7200 RPM va fi net superior ca performanta unuia cu 5400 RPM, deci puteti proceda cu incredere la achizitia respectivului hard disk Western Digital.
   Referitor la SATA3, laptopul respectiv are SATA 3? Daca nu, oricum hdd-ul va comunica prin interfata respectiva la parametri SATA2 (care, in viata reala, nu sunt extraordinar de diferiti de SATA3). Repet, RPM-ul superior garanteaza accesul mult mai rapid la informatie.

   • Daniel says:

    Buna ziua! Va multumesc frumos pentru promptitudine si bunavointa de a raspunde! Prezentul hard cred ca este Sata ( simplu, banuiesc ca 1 pentru ca nu este specificat pe el vreun numar..1,2,3..). O sa va urmez sfatul si voi proceda la achizitionarea unui nou hard disk pentru ca oricum asta la un moment dat va crapa si cu siguranta nu va mai putea fi reparat!
    Va multumesc inca o data si va urez o saptamana plina de reusite!

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.