Alibaba va fi listat la bursa din New York

'

Gigantul e-commerce Alibaba a facut publica intentia de a fi listat la bursa din New York, datorita dorintei de a se extinde la nivel global.

Pentru cine nu cunoaste detalii despre companie, amintim doar ca in anul 2013 Alibaba a avut un rulaj de 230 miliarde de dolari, in vreme ce Amazon a avut doar 100 miliarde de dolari.

alibaba-bursa

In mod cert va fi una dintre cele mai mari (daca nu cea mai mare) listari la bursa din intrega istorie. Se asteapta ca valoarea actiunilor scoase pe piata sa depaseasca cel 12 miliarde de dolari pe care le-a facut Facebook in oferta publica initiala din 2012.

Pentru oferta publica initiala din New York, Alibaba va lucra cu cel putin cinci banci de renume: Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JPMorgan Chase si Morgan Stanley.

Alibaba este o companie cu sediul principal in China, in care Yahoo Inc. detine 24% din actiuni. A fost fondata in 1999 de 18 oameni, intr-un apartament din Hangzhou. Alipay este o metoda de plata asemenatoare cu Paypal, lansata de Alibaba in 2003.

Share this post:

One Comment

  1. Spitzy says:

    Putem cumpara de la ei ???Livrarea contra cost ???

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.