Amazon sterge comentariile negative de la Fire Phone si reduce pretul la 199$

'

La nici 4 luni de la lansare, Amazon scade drastic pretul telefonului Fire de la 649 la doar 199 de dolari.

Miscarea arata o revenire la realitate sa companiei, care a crezut ca poate lansa un produs, intr-o ramura industrie de competitiva ca cea a telefoniei mobile, bazandu-se in principal pe faptul ca Fire ar usura extrem de mult cumparaturile din propriul magazin. Aprecierea narcisista s-a dovedit foarte paguboasa, lasand nevandute, in depozitele Amazon, telefoane Fire in valoare de 83 de milioane de dolari.

 

telefon-fire-amazon

Dupa pozitionarea defectuoasa pe piata in ceea ce priveste pretul (mult prea mare raportat la ce ofera produsul), compania lui Bezos incearca sa salveze ce se mai poate salva, ducand preturile intr-un derizoriu care poate aduce castiguri conexe (in fapt cam asta ar fi trebuit sa fie politica de vanzare a Fire Phone: sa ofere oamenilor un telefon ieftin si rezonabil calitativ, cu ajutorul caruia cumpara foarte usor produse de pe Amazon). Uneori asa se intampla cand te lacomesti.

In paralel cu scaderea de pret, care nu poate fi decat benefica, Amazon a facut o miscare care ar putea fi catalogata ca meschina si ieftina: a sters toate comentariile de pana acum, de pe pagina Fire Phone. Explicatia pe care o dau ei este aceea ca respectivele comentarii nu mai sunt relevante pentru produsul actual, deoarece interfata software a fost imbogatita/imbunatatita cu noi functii precum traducere de text, securitate si performante mult imbunatatite.

O cosmetizare, mai degraba, care reprezinta doar o motivatie trista pentru stergerea a peste 4000 de comentarii preponderent negative, in urma caruia Fire smartphone avea un rating deplorabil de 2.4 din 5.

Bezos spera in reeditarea povestii Kindle. Ramane de vazut cat de bine se vor vinde, chiar la acest pret, Fire Phone-urile „imbunatatite”.

 

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.