Amazon va alimenta dronele pe lampile de iluminat public

'

Probabil cunoasteti intentia declarata a lui Jeff Bezos, seful Amazon, de a introduce livrarile cu drone, intr-un timp estimat la jumatate de ora sau chiar mai putin, de la receptionarea comenzii clientului.

In timp ce dezbaterile sunt destul de intense in legatura cu viitorul dronelor (in privinta regularizarii „traficului aerian”), Amazon a inregistrat o inventie care permite unei drone sa se alimenteze cu energie electrica de la reteaua publica e electricitate, mai precis de la lampile de iluminare publica.

Acest pas este unul imens, care poate rezolva serioasa problema a autonomiei dronelor, deschizand portile folosirii acestui mijloc de transport lumii intregi.

alimentare-drone

Toate acestea par usor hazardate, atata vreme cat Autoritatea Aviatica Federala pune bete in roate zborurilor comerciale cu drone, cea mai serioasa limitare fiind aceea prin care oricare drona folosita trebuie mentinuta in aria de vizibilitate a celui care o lanseaza / controleaza (vedeti aici comunicatul). Insa, suntem convinsi, viitorul ne va oferi solutii si in aceasta privinta.

 

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.