AMD trece pe profit, datorita succesului Ryzen

'

Inca de la lansarea Ryzen, lucrurile au inceput sa se imbunatateasca din punct de vedere financiar pentru AMD. Chiar daca in primul trimestru rezultatele n-au fost spectaculoase, tehnologia fiind abia lansata, incepand cu trimestrul al doilea au explodat, iar acum, pentru prima data dupa multi ani, AMD raporteaza profit.

Lucrul este cu atat mai imbucurator pentru companie, cu cat cresterea nu s-a bazat pe business-ul legat de consolele de gaming (AMD livreaza chipseturile grafice pentru Microsoft® Xbox® One, Nintendo Wii®U si Sony PlayStation®4).

Veniturile din segmentul computere si device-uri grafice a crescut de 1.74 ori, ajungand la 70 de milioane de dolari, in vreme ce veniturile din segmentul consolelor de jocuri a crescut de 1.26 ori, atingand 126 milioane de dolari.

 

 

AMD estimeaza o scadere usoara a veniturilor in trimestrul patru, datorita specificitatii sezoniere a vanzarilor consolelor de jocuri, acestea nefiind niciodata mai mai sau cel putin egale cu cele din trimestrul al treilea al anului, dar la nivelui lui 2017 predictiile spun ca veniturile globale vor fi in crestere cu 20% fata de 2016.

In mod evident trendul este ascendent, si daca AMD va continua inovatiile in domeniul grafic, este posibil sa revina puternic si pe piata producatorilor de PC-uri, amenintand suprematia Intel, cu care suntem obisnuiti de multi multi ani.

 

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.