Android si Samsung cresc pe piata US – Apple ramane leader OEM

'

Samsung este singurul producator de smartphone-uri care a avut o crestere in cota de piata, din ianuarie pana acum, anunta Comscore intr-un comunicat raportat la cifrele sfarsitului lunii aprilie 2014.

Interesant este faptul ca Motorola inca este pe locul 4, inaintea HTC (aceste lucru este posibil sa se schimbe in urmatoarele statistici, datorita lansarii lui HTC One M8 la sfarsitul lunii aprilie, lansare care se va reflecta in vanzari peste 1-2 luni.

Dupa cum lesne se poate observa, Apple conduce detasat, in ciuda unei scaderi modice de 0.2 procente, in vreme ce Samsung are o crestere solida de 1%.

raport-comscore-aprilie-2014-oem

 

In ceea ce priveste raspandirea sistemelor de operare mobile, Android este regele neincoronat, cu o cota de piata de 52.5%, cu o crestere de 0.8 procente fata de sfarsitul lunii ianuarie, in vreme ce Apple scade 0.2 procente. Cea mai grea lovitura o primeste (iarasi) Blackberry care, surprinzator, inca se mai afla inaintea Microsoft.

raport-comscore-aprilie-2014-so

Lucrurile sunt destul de asezate, exceptie facand saltul maricel facut de Samsung ca OEM. Situatia de mai sus este putin probabil sa se schimbe semnificativ in urmatoarea perioada, dar poate vom asista la o usoara crestere Apple dupa lansarea noului iPhone.

android-mancand-apple

 

Share this post:

Leave a Comment