Anonabox – securitate prin dispozitivul care te face invizibil pe internet

'

Cu totii stim ca internetul ne scoate la vedere, fiind aproape imposibil ca datele noastre sa fie complet securizate. Este aproape imposibil, dar nu imposibil, datorita faptului ca exista Anonabox. Acesta face ca navigarea in browser, email-urile si fisierele uploadate sau downloadate sa ramana protejate in orice moment.

Astfel, daca tii neaparat ca datele tale sa fie ascunse si vrei sa ai in plus si posibilitatea de a scapa usor de ele, Anonabox este un dispozitiv care iti merita atentia, fiind un instrument util pentru cei cu activitati secrete.

anonabox

Anonabox este de fapt un router prin care intreg traficul este trecut prin reteaua Tor. Prin intermediul retelei, cererea de a accesa o pagina de internet este plimbata printr-o serie intreaga de calculatoare, astfel incat urma sa se piarda. Tor mascheaza IP-ul si, cu putina atentie, poate transforma intreaga sesiune de browsing intr-una incognito. Reteaua Tor este cunoscuta ca fiind folosita de birourile din guverne, jurnalisti sau hackeri. Pentru a fi, insa, accesata, reteaua Tor necesita instalarea mai multor software-uri si folosirea mai multor trucuri.

anonabox-functionare

Anonabox reprezinta o scurtatura spre reteaua Tor, permitand conectarea directa la aceasta. Pentru a se putea realiza conexiunea, dispozitivul este dotat cu o capacitate de stocare de 64 MB si un procesor de 580 Mhz, putand astfel rula software-ul Tor fara probleme. Este remarcat faptul ca dispozitivul este gandit pentru a raspunde nu doar nevoilor celor experimentati cu Tor, cat si celor aflati la inceput in practicile de securitate a datelor personale, care isi doresc o modalitate rapida si simplu de utilizat. Astfel, dispozitivul permite sarirea peste o serie de pasi de care era nevoie la conectarea traditionala la reteaua Tor. Este interesant ca dispozitivul poate cripta chiar si mesajele instant de pe diferite retele de socializare sau programe si aplicatii care se conecteaza la internet. Astfel, chiar si mesajele din chat-ul de pe Facebook, Yahoo sau G+ sau discutiile de pe Skype vor putea fi tinute la distanta. Pentru a functiona, Anonabox se conecteaza la routerul deja existent. Dispozitivul are dimensiuni foarte reduse, putand fi ascuns cu usurinta. In plus, pentru a se alimenta, dispozitivul foloseste un cablu micro-USB.

Cu toate ca dispozitivul este privit ca o solutie pentru a oferi protectie impotriva ochilor curiosi si scurtarea procesului, este recomandat ca utilizatorul sa foloseasca suplimentar si browserul Tor. In acest mod, se va putea trece chiar si de cookie-urile gandite sa gaseasca IP-ul corect folosindu-se de browser.

In ceea ce priveste securitatea, Anonabox si chiar si reteaua Tor au fost criticate si, desi mai multe critici spun ca hackerii ar putea usor sa treaca de securitatea Anonabox, trebuie sa recunoastem ca dispozitivul este totusi destul de atractiv, mai ales pentru cei care nu au secrete de top de ascuns, de tipul celor guvernamentale sau militare.

Pretul pentru Anonabox este de doar 45-50 de dolari, fiind un dispozitiv atractiv si din acest punct de vedere. Ramane de vazut cand va putea fi disponibil si la noi si ce succes va avea.

 

Share this post:

Leave a Comment