Apple da in judecata Qualcomm pentru santaj

'

Pe 20 ianuarie 2017, Apple a intentat proces lui Qualcomm afirmând că gigantul producător de cipuri a încercat să șantajeze in ideea de a schimba răspunsurile și de a oferi informatii false FTC Coreea, în schimbul deblocării unor plati către Apple.

Aceasta este o acuzatie bomba, dacă este adevărată. Recent, guvernul corean a amendat Qualcomm cu 850 de milioane de dolari, pentru rele practici, dar acuzatia conform căreia cei de laQualcomm ar fi încercat să determine alte corporații sa minta in instanta, ar putea deschide calea unor noi procese penale și acuzații de sperjur și șantaj.

 

Printre plângerile celor de la Apple există afirmatii conform cărora compania lor ar fi fost fortata sa plătesc în mod efectiv de două ori patentele Qualcomm, întrucât partenerii de producție Apple erau obligati să achiziționeze patente separate de la Qualcomm.

Oficiali Apple declara ca Qualcomm a oferit reduceri de preț atât timp cât avut exclusivitate cu Apple, ulterior dezlantuind un razboi al preturilor.

Apple acuză că cei de la Qualcomm au încălcat contractele, au abuzat de pozitia dominanta in piata (pozitie de monopol) si au încălcat legea contractelor din statul California.

De asemenea mai reclamă faptul că a fost suprataxata și obligat să achiziționeze noua patente separate, pe care Apple consideră că nu le încalcă.

Daca acest proces va merge pe linia similara celui dintre Apple și Samsung, vor trece mulți ani până când se va ajunge la un verdict și daunele vor fi fixate, dar având în vedere acuzatiile de sperjur și șantaj, această cauză poate fi aruncata  într-o lumină extrem de proastă, ancorata in zona penala.

 

Share this post:

Leave a Comment