Apple Watch va avea procesor Samsung

'

Credeti sau nu, se pare ca viiorul ceas Apple va avea in interior un procesor Samsung, construit prin tehnologia 28 nanometri.

Smartwatch-ul Apple va avea o mai buna integrare cu iPhone si va avea functii noi (despre care insa nu se specifica mai nimic).

In trecut, Apple cumpara chipseturile pentru iPhone si iPad tot de la Samsung, dar in ultima perioada trecuse la chipseturile 20 nanometri (mai mici si consum mai mic de energie) de la TSMC (da, China din nou).

Zvonurile spun ca Apple ar fi comandat intre 3.000 si 4.000 de placute semiconductoare de siliciu, dimensiune de 12-inch, lunar.

De ce sa se fi intors cei de la Apple la o tehnologie mai „mare” si mai costisitoare din punct de vedere energetic? Poate datorita unui pret mai scazut, sau poate datorita faptului ca linia de productie TMSC nu a putut face fata cererii (asta e greu de crezut cand vorbim de o companie chineza, dar s-a vehiculat si aceasta ipoteza).

ceas-apple

 

Fiecare placuta de siliciu poate fi folosita la fabricarea catorva sute de microprocesoare.

Analistii afirma ca Apple ar putea avea ca tinta fabricarea a aproximativ 10 milioane de ceasuri inteligente, care vor fi lansate pe piata in a doua jumatate a anului 2015.

 

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.