Bateriile laptopurilor Toshiba Portege, Satellite si Tecra – retrase de pe piata

'

In SUA, Toshiba a rechemat in service cateva modele de baterii Panasonic litiu-ion, din cauza supraincalzirii acestora.

Acest lucru s-a intamplat in urma a patru rapoarte in care bateriile respective s-au topit prin supraincalzire in regim normal de lucru.

Modelele laptopurilor afectate sunt in numar de 39, din seriile Toshiba Portege, Satellite si Tecra. Aceste modele s-au vandut intre iunie 2011 si ianuarie 2016.

In comunicatul Toshiba se precizeaza pasii pe care detinatorii respectivelor modele de laptopuri trebuie sa-i faca pentru a beneficia de o inlocuire gratuita a bateriilor cu probleme.

 

„If it is part of the recall, consumers should power off the laptop, remove the battery and follow the instructions to obtain a free replacement battery pack. Until a replacement battery pack is received, consumers should use the laptop by plugging into AC power only” .

Suna cel putin interesant, din partea unei firme serioase, sa indemne clientii care au cumparat laptopurile respective (cu preturi intre 500 si 1000 de dolari) sa lucreze cu laptopurile in regim de computer desktop.

Pretul acumulatorilor respectivi variaza intre 70 si 130 de dolari pe bucata.

Daca doriti sa verificati daca modelul vostru de laptop Toshiba are in componenta baterii cu problemele de mai sus, o puteti face pe website-ul oficial Toshiba.

baterie-toshiba

 

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.