Blackberry nu va mai produce telefoane mobile

'

Intr-un comunicat de presa aparut astazi, cei de la Blackberry anunta incetarea productiei proprii de hardware mobil, indreptandu-se spre latura software, mult mai profitabila pentru ei, daca se analizeaza rezultatele financiare.

„Under this strategy, we are focusing on software development, including security and applications. The company plans to end all internal hardware development and will outsource that function to partners.” – declara John Chen, CEO Blackberry.

Hotararea este inteleapta si poate ca ar fi trebuit luata mai demult, avand in vedere gigantii financiari cu care s-a „luptat” compania Blackberry. Este imposibil ca o companie cu venituri trimestriale de pana intr-o jumatate de miliard de dolari sa investeasca in cercetare si dezvoltare in asa fel incat sa fie competitiva cu Samsung sau Apple.

dtek50-blackberry

Totusi e posibil ca device-urile Blackberry sa nu dispara definitiv, avand in vedere fraza „will outsource that function to partners”. Acum ramane de vazut ce parteneri poate gasi Blackberry, in acest domeniu. Ce-i drept, compania chineza TCL a scos deja DTEK50, un smartphone Android sub marca Blackberry, si zvonurile duc spre un DTEK60 care va aparea curand.

 

 

 

 

 

Share this post:

Leave a Comment