Boeing BlackBerry – telefonul care se autodistruge la suparare

'

La o recenta conferinta cu analisti financiari, John Chen (seful Blackberry) a dezvaluit oficial implicarea companiei pe care o conduce in fabricarea unui telefon Android „Boeing Black” pe platforma BES 12 (BlackBerry Enterprise Server 12, sistem care ofera corporatiilor care-l folosesc posibilitatea de a urmari activitatea device-urilor angajatilor).

“We’re pleased to announce that Boeing is collaborating with BlackBerry to provide a secure mobile solution for Android devices utilizing our BES 12 platform.”

Chen a mai adaugat, poate doar datorita unei strategii de marketing:

“That, by the way, is all they allow me to say.”

boeing-black-smartphone

Majoritatea detaliilor tehnice vor fi tinute secrete, din considerente de securitate, iar telefonul este destinat in primul rand companiilor mari, fiind putin probabil sa ajunga pe piata normala.

Pentru a preveni accesul neautorizat la hardware-ul telefonului, acesta va fi conceput ca un device sigilat cu material epoxidic.

boeing-blackIn cazul in care sigilarea nu a descurajat tentativa de acces neautorizat, se declanseaza functia de autodistrugere, care nu e chiar o explozie controlata care va face ecranul tandari, nici o topire a carcasei in cazul incercarii de a-l demonta, ci o stergere imediata a tuturor datelor si a sistemului de operare, facand instantaneu device-ul inoperabil.

Boeing Black va avea suport pentru doua cartele SIM, pentru a oferi angajatilor posibilitatea folosirii telefonului si in scop particular, in retelele comerciale.

Transmisiile de date si voce vor fi encriptate folosind arhitectura Boeing PureSecure, un sistem de securizare pe mai multe niveluri, creat special pentru terminale mobile. Boeing lucreaza la acest proiect de peste doi ani.

 

Share this post:

Leave a Comment