Broadcom intentioneaza sa cumpere Qualcomm

'

Un raport recent al Bloomberg a facut cunoscuta intentia Broadcom de a achizitiona Qualcomm contra sumei de 100 de miliarde de dolari.

Intre timp, Broadcom a facut o oferta oficiala, de 130 miliarde de dolari, ceea ce se traduce in 70 de dolari per actiune. Board-ul Qualcomm se pare ca ar fi recomandat actionarilor sa refuze oferta, pana cand comitetul de reglementare antitrust ar aviza favorabil tranzactia. Daca ar vinde acum, la pretul oferit de Broadcom, actionarii ar primi cu 30% peste pretul actual de bursa al actiunilor Qualcomm, ceea ce nu e deloc de refuzat.

In ultima perioada Qualcomm a fost tinta mai multor amenzi anti-trust. Pe de alta parte, producatorul de chipseturi a deschis un proces contra Apple, tinta fiind intreruperea comercializarii iPhone in China, datorita incalcarii unor patente.

Ramane de vazut daca cei de la Qualcomm vor continua sa joace pe cartea pozitiei de forta, sperand sa aiba un castig de cauza in procesul contra Apple (ceea ce le-ar aduce castiguri uriase), sau vor merge pe partea sigura a unui exit onorabil, luand in considerare oferta foarte generoasa a Broadcom.

 

Share this post:

Leave a Comment