Browserul Chrome – 2 miliarde de instalari

'

Ieri, cei de la Google au anuntat ca au atins un nou milestone cu cel mai popular browser web de pe piata, anume 2 miliarde de instalari pe dispozitice mobile si desktop.

Numarul este impresionant, avand in vedere ca populatia globului este de 7.5 miliarde, ceea ce inseamna ca mai mult de un sfert a instalat Google Chrome.

Fara indoiala, nu toate instalarile sunt active, numarul acestora situandu-se aproximativ la jumatate (statistica din aprilie 2016). Chiar si asa, un miliard de utilizatori activi Chrome inseamna un succes considerabil chiar si pentru gigantul Google.

Google are sase servicii utilizate de peste un miliard de useri: Gmail, Android, Harti, Cautare, YouTube si Chrome.

In ciuda succesului impresionant, inginerii care se ocupa de Google Chrome inca mai au o multime de provocari tehnice pe care ar trebui sa le rezolve daca doresc ca browserul sa ramana in top. Consumul exagerat de resurse este cea mai deranjanta „meteahna” Chrome, si toti utilizatorii asteapta ca acest lucru sa se rezolve, mai bine mai devreme decat mai tarziu. Aniversarea cel 2 miliarde de instalari, totusi ramane un eveniment notabil.

chrome

Share this post:

Leave a Comment