Ce tableta imi recomandati?

'

Ce ar trebui sa stiti inainte de a cumpara o tableta? Pentru ce o veti folosi si cat de utila va va fi? Sunt destule intrebari la care trebuie sa-si raspunda cei care vor sa cumpere o tableta.

Printre cele mai importante cerinte sunt:

tableta1 – Nevoia sau moftul. Sunt destule tentatii care ne bombardeaza prin reclame. Chiar aveti nevoie de o tableta sau e doar un moft? Daca activitatea dumneavoastra inseamna multa mobilitate si aveti nevoie de un dispozitiv cu care sa va conectati la internet pentru a citi emailurile sau pentru a comunica cu colegii, atunci cumpararea unei tablete se impune.

2 – Calitatea, producatorul. Un dispozitiv fabricat de un producator de renume isi va pastra standardele de calitate, fata de unul care de abia a intrat pe piata. Desigur ca e posibil ca un model nou aparut fabricat de catre un producator nou sa fie competitiv, insa nu uitati ca timpul testeaza calitatea, asa ca experienta acumulata de cei care au vechime in profil isi spune cuvantul.

3 – Pretul. Suma pe care veti fi nevoiti sa o dati depinde de cat de multi bani dispuneti. Unii vor dori sa cumpere o tableta ieftina doar ca sa aiba la ce se conecta intrucat nu au nevoie de cerinte extreme, in timp ce altii vor scruta cu meticulozitate oferta pentru a alege ceva de top care sa le fie pe plac si sa indeplineasca cerintele.

Dupa ce ati trecut de acest test de inceput, e timpul sa parcurgeti alte cerinte pe care ar trebui sa le indeplineasca o tableta:

4 – Sistemul de operare. Din experienta altor utilizatori, iOS al celor de Apple este cel mai usor de folosit, are la dispozitie multe aplicatii optimizate, destule gratuite, insa are cel mai scazut nivel de personalizare. In ceea ce priveste sistemul de operare Android, tabletele echipate cu acesta au acces la peste un milion de aplicatii dintre care foarte multe nu necesita bani, nivelul de personalizare este avansat, iar diversitatea modelelor este crescuta. Tabletele cu Windows 8 se adreseaza mai mult clasei de business, ceea ce nu inseamna ca nu pot fi adaptate pentru o utilizare de tip divertisment.

5 – Diagonala. Daca la inceput existau cateva dimensiuni, acum gama s-a extins si gasim tablete cu diagonale cuprinse intre 7 si 10 inch. De exemplu, un film se va putea urmari mult mai bine pe un ecran mare pentru ca veti putea vedea miscarile personajelor si veti intelege textul subtitrarii. In timp ce un email poate fi citit chiar si pe un ecran mai mic. In functie de ce veti face cu ea, la ce o veti intrebuinta, dimensiunile ecranului vor varia.

6 – Procesorul. De calitatea procesorului, la care se va adauga si RAM-ul, depinde cat de repede se va misca tableta. Cautati informatii pe forumuri despre tipurile de procesoare, daca sa fie Single Core sau Dual Core, daca Nvidia Tegra 3 este mai bun pentru jocuri sau despre viteza surprinzatoare pentru Samsung Exynos ori Qualcomm. La fel ca si in cazul altor criterii, in functie de ce veti face cu tableta, un anumit tip de procesor va va avantaja.

7 – Suport pentru Flash. Daca v-ati gandit sa luati o tableta cu iOS, trebuie sa fiti informati ca acest sistem nu suporta fisierele Flash, ceea ce inseamna ca navigarea pe internet va intampina unele probleme, iar vizionarea de filmulete online va fi de obicei imposibila.

8 – Cantitatea de memorie. Un mediu de stocare se poate incarca rapid in conditiile in care fisierele snt mari. Asa ca daca vreti sa vizionati filme sau sa ascultati muzica ori sa instalati multe aplicatii, tindeti spre un model cu 8 GB de spatiu, pe care sa-l suplimentati la nevoie cu un card microSD. In cazul in care dispozitivul va fi folosit doar pentru navigare, spatiul de stocare nu este relevant, fiind suficiente cele mai putin generoase modele.

9 – Tipul de conexiune la internet. Daca veti folosi tableta acasa sau la serviciu, alegeti un model care suporta doar conexiunea Wi-Fi. Daca o veti folosi in trafic sau oriunde altundeva unde nu se poate folosi Wi-Fi, atunci e nevoie de 3G integrat, ceea ce se va reflecta in pret. Ca o solutie, smartphone-urile se pot folosi ca hotspot ceea ce inseamna ca o tableta poate sa aiba doar Wi-fi.

10 – Securitatea. Din momentul in care v-ati conectat la internet, veti fi vulnerabili la programe malitioase. Majoritatea aplicatiilor de tip virus, trojan sau malware pentru tablete sunt concepute pentru sistemul de operare Android. Aceasta inseamna ca daca ati optat pentru sa ceva, va trebui sa mai dati cativa bani pentru a achizitiona un soft special care sa va tina la distanta de raufacatori.

 

Share this post:

3 Comments

 1. Marian says:

  Cred sincer ca nevoia este ceea ce conteaza, motiv pentru care eu incerc sa fac un raport dintre performanta si durabilitate, motiv pentru care vanez de fel orice sansa de a obtine garantie in plus…:D deasta prefer sa cumpar online, de la emag.
  Mai noi cei de la UTok promit mai multe, motiv pentru care pot spune ca mi-au atras atentia.

 2. Seby says:

  Astazi cel mai mult intereseaza procesorul si ram-ul pretul nu mai este un criteriu prioritar, ma gandesc ca ar prinde bine un filtru de cautare care sa ne ajute sa gasim un produs in functie performantele sale.

 3. Minus says:

  Mofturi la anumite Branduri aveam si eu, insa avand in vedere cat de mult s-a schimbat piata IT in ultimele 12 luni tind sa cred conteaza mai mult calitatea acum decat pretentiile…
  Eu personal sunt inebunit dupa autonomie.

Leave a Comment