Cum cumperi un laptop refurbished

'

Laptopurile refurbished sunt încă o enigmă pentru majoritatea romanilor, din lipsa de informare şi din cauza apariţiei lor relativ recente pe piaţă.

Ce sunt laptopurile refurbished?

Laptopurile refurbished sunt laptopuri business luate în leasing de companii din ţări străine şi returnate producătorului la expirarea acestuia. Odată ajunse la producător, sunt înlocuite toate componentele defecte/uzate (uneori cu excepţia bateriei), testate şi repuse în circuitul economic.

De ce nu sunt laptopuri second-hand?

Tablet-PC-ASUS-EeePad-Transformer-PrimeLaptopuri second-hand sunt laptopuri folosite care sunt revândute ca atare. Pot prezenta semne de uzură, pot avea eventuale defecţiuni, beneficiază de garanţie scurtă sau deloc. Laptopurile refurbished, deşi evident folosite, sunt repuse în starea originală, atât funcţional cât şi estetic. Producătorul asigură garanţie de 24/36 luni, similară unui produs nou.

Avantajele laptopurilor refurbished

Evident, preţul. Poţi lua un sistem bun, business, la aproximativ 60% din preţul unui sistem nou. Laptopurile repuse în circuitul refurbished sunt laptopuri business, pe care nu le găseşti în mod normal în comerţ. Au sistem de răcire mai performant faţă de laptopurile de uz personal. Au componente de înaltă calitate. Vin echipate cu sistem de operare windows (şi el refurbished), fapt ce te scuteşte de bătăile de cap cu legea sau instabilitatea unui sistem piratat.

Dezavantajele unui sistem refurbished:

Unele pot avea bateria originală, ce va trebui schimbată la un moment dat. Sunt sisteme de generaţie precedentă. Aici am un mare amendament: sunt sisteme business din generaţie precedentă. Nu are webcam. Ha! Mai e rentabil? 🙂

Concluzii:

Am şi cumpărat, pentru firmă un workstation mobil dell precision, 17inch, Intel core 2 duo, 2gb ram nvidia quadro. Business enough? A venit şi cu windows 7 profesional, cd cu drivere, garanţie 5 ani, totul la 2000 de lei. Cu 100 de lei investiţi într-o plăcută de 2GB ram suplimentară s-a transformat în sistemul ideal. Cu emoţii, ce-i drept, dar încurajat de cele 30 de zile posibilitate de returnare. A fost prima experienţă refurbished, motiv pentru care am amânat 9 luni scrierea acestui articol. A devenit principalul meu instrument de lucru, şi, deşi aprins aproape 24/7 sistemul de răcire cu care a venit echipat face fata cu brio.

De unde se pot achiziţiona?

Personal va pot recomanda PCMadd, ABD si Cit Grup, clientii par extrem de mulţumiti de procesul de cumpărare şi de posibilitatea de returnare în 30 de zile. Dacă aţi colaborat cu alte magazine şi aţi fost mulţumiţi, le puteţi numi în comentarii. Doar din experienţă, să caut pe Google pot şi eu. 🙂 Mi se pare alegerea ideala pentru firme, unde e nevoie de Windows legal si de ce nu, de laptopuri create special pentru asta. Voi, ce părere aveţi despre sisteme si laptopuri refurbished?

Share this post:

6 Comments

 1. Am cumparat un laptop refurbished de la CitGrup si sunt super ok.

 2. Adi says:

  Dell-ul cred ca este unul dintre cele mai cerute brand-uri la ora actuala, nu e unul dintre cele mai ieftine desi vorbim de diferenta de 5-10% in ceea ce priveste lenovo, dar cred ca e mai ieftin nitel ca toshiba.

 3. Stefan says:

  Inainte era o mare problema monitorul unui laptop(in urma cu 4 ani), daca se strica monitorul nu prea mai avea ce face cu el, sa nu mai vorbim de bateria uzata care de fel pacaleste pe toata lumea cand e vorba de timp afisat.
  Eu as sugera ca inaintea cumparari sa fie ceruta o garantie de 12 luni, si vizualizate numarul de ore de folosinta.

 4. Alexandru' says:

  Mulám pentru postare!

  La cel.ro am experimentat un dialog deficitar cu service-ul, iar interacțiunea cu managerul service-ului a fost grotescă: nu m-am putut abține în dialogul pe care aceasta, căci managerul este o doamnă, îl avea cu o clientă. Puțin jenantă situația, dar este iminentă într-o societate în continuă schimbare :). Ideal e ca produsul să fie testat la maxim în primele 48 de ore, pentru a beneficia de un retur instant, sau ceva de genul acesta, unde se returnează banii pe loc. Altfel, se intră, din day Z, number three, într-o mașinărie interesantă, dar nu chiar agreabilă.

  La emag returul merge ceas. Aici m-am retras.

 5. Dumitrescu says:

  in general subscriu la parerea ca citgrup se achita de datorie, cu alte cuvinte iti vand ceea ce scriu pe site ca detin, dar daca tu ca si persoana fizica doresti sa iti returneze banii pur si simplu REFUZA!

  am facut achizitii de la ei pentru firma si pot spune ca echipamentele functioneaza – nu sunt ceva stralucit, dar „merge si asa”.

  ca achizitii personale nu recomand – nu au o politica customer friendly.

  MD

 6. Gusi says:

  Salut! Excelent articolul! Referitor la refurbished, am luat de la o firma din Bucuresti un desktop HP 7900 SFF(core2duo vPro 3,16 GHz, 4 Gb RAM, HD 250 GB) cu Windows Vista Business SP 2, garantie doar 1 an. Multumit pentru ca Vista asta seamana cu 7, desi mai lent. La serviciu colegii au cumparat de la o persoana fizica 5 laptopuri HP Busines, inca de acum mai bine de un an si merg perfect. Cat priveste CIT Grup, am auzit doar lucruri bune, dar ca pret e nitel cam umflat…Poate asa justifica cei 2 ani de garantie.

Leave a Comment