Cum obtii inca 5 ani de update-uri Windows XP

'

Dupa cum se stie, Microsoft a sistat suportul pentru Windows XP in data de 8 aprilie 2014, lasand utilizatorii (se estimeaza ca 43% din PC-urile cu Windows de pe glob folosesc XP) care utilizeaza acest sistem de operare vulnerabili la atacuri cibernetice diverse.

Totusi, pentru companiile mari, Microsoft ofera serviciul de „custom support”, la preturi (200 USD / PC / an) pe care multi le caracterizeaza ca prohibitive si punitive, semnificativ mai mari decat preturile pe care aceeasi copenie le oferea pentru suport in trecut.

Poate veti spune ca 200 de dolari ar oferi unele persoane, sau chiar firme mici, dar distractia incepe de la faptul ca bugetul anual minim pe care trebuie sa-l oferi Microsoft pentru a te introduce la „masa bogatilor” este de 600.000 USD. Daca nici asta nu e prohibitiv, nu stiu ce-ar putea fi.

Un Quick Hack te invata cum sa beneficiezi de 5 ani de update-uri Windows XP

windows-xp-posready

Procedura este foarte simpla:

– lansati regedit

– navigati la HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\WPA\

– creati o cheie noua (newKey) pe care o botezati PosReady

– faceti click dreapta pe noua cheie si adaugati un DWORD cu valoarea 1

Dupa ce veti face asta, update-urile Windows XP vor aparea ca prin farmec.

 

Care este explicatia aparitiei acestor updateuri gratuite pentru Windows XP

Aceasta metoda simpla ii spune lui Windows Update ca pe computerul vostru ruleaza Windows Embedded POSReady, care este o varianta a lui Windows XP si care va beneficia de suport pana in aprilie 2019.

Evident Microsoft descurajeaza folosirea acestei metode si incurajeaza trecerea la un sistem de operare mai modern (de ce n-ar fi Linux Ubuntu?).

We recently became aware of a hack that purportedly aims to provide security updates to Windows XP customers. The security updates that could be installed are intended for Windows Embedded and Windows Server 2003 customers and do not fully protect Windows XP customers. Windows XP customers also run a significant risk of functionality issues with their machines if they install these updates, as they are not tested against Windows XP. The best way for Windows XP customers to protect their systems is to upgrade to a more modern operating system, like Windows 7 or Windows 8.1.

Pe scurt, puteti folosi aceste update-uri, dar pe riscul vostru, Microsoft se declara absolvit de orice responsabilitate, ca si solutiipc.ro, dealtfel.

Este evident ca Windows Embedded POSReady este foarte asemanator cu Windows XP, pentru moment update-urile functioneaza, dar avand in vedere interesul Microsoft in a scoate pe piata Windows-ul XP, este posibil ca vreunul dintre urmatoarele update-uri sa blocheze masina XP.

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.