Cum se sterg fisierele temporare in Windows 7

'

Ce sunt fişierele temporare

Fişierele temporare sunt fişiere create de diverse programe atunci când rulează. Cu rolul de a stoca diverse date, acestea sunt create atât de software cât şi de siturile pe care navigăm. În timp, fişierele temporare se acumulează, ocupând spaţiu pe hard disk şi îngreunând sistemul.
Cum nu există altă metodă de prevenire decât neutilizarea calculatorului, vom învăţa să le eliminăm. Pentru un sistem în stare bună, indicat este să facem acest lucru periodic, în funcţie de gradul de utilizare al calculatorului. Lunar este mai mult decât suficient.

Cum procedăm

Vom folosi Disk Cleanup, un tool oferit de Windows, ce poate fi accesat pe ruta Start All Programs Accessories>System Tools Disk Cleanup (sau scriind Disk Cleanup în bara search a meniului Start).
Odată lansat, alegem partiţia pe care dorim să o curăţăm, importantă fiind partiţia pe care am instalat windows ((C:) la majoritatea utilizatorilor).

Ca alternativă, vă sugerez CCleaner, care grupează mai multe tooluri utile Windows 7 într-o singură aplicaţie.

Share this post:

2 Comments

  1. dylan says:

    salut, pentru cine nu stie, este un tutorial video despre cum sa stergi temp din win, pun link ul mai jos:
    https://www.youtube.com/watch?v=-Znlb86UCJk

  2. Gusi says:

    Cred ca CCLEANER este o solutie foarte buna, simpla de folosit. In afara faptului ca e gratuit, este actualizat constant.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.