Dispare SONY de pe piata mobile?

'

In ciuda vanzarilor impresionante PS4, care au dat mari dureri de cap Xbox-ului Microsoft, Sony e in pericol sa raporteze o pierdere de 1.7 miliarde de dolari in martie viitor (exercitiul financiar pe 2014). Pierderile se datoreaza in principal departamentelor de telefonie mobila (in special linia Xperia) si TV, care au vandut mult sub asteptari.

Din aceasta cauza, Sony a declarat ca va reduce substantial divizia de telefonie mobila, nu chiar pana la punctul de extinctie (deocamdata), scazand drastic numarul de modele produse, cu riscul (afirma chiar oficialii Sony) de a dezamagi utilizatorii din Europa si Asia, unde linia Xperia este destul de populara (in orice caz mult mai apreciata decat pe continentul american).

“We’re not aiming for size or market share but better profits,” a declarat Hiroki Totoki, directorul diviziei mobile Sony, citat de agentia Reuters.

sony-mobile

Intr-o miscare similara, Sony va reduce si numarul de modele din gama de televizoare, urmand sa se focalizeze pe segmentul premium, in care performeaza cel mai bine.

Pe scurt, Sony se restructureaza, urmand sa investeasca in dezvoltarea segmentelor de jocuri si senzori de imagine, divizii prin care Sony a avut cresteri spectaculoase in ultimii ani.

 

Share this post:

Leave a Comment