Dual Sim Android – Preturi si Modele

'

Cu ceva ani in urma, telefoanele Dual SIM au fost preocuparea principala a producatorilor noi intrati pe piata, insa marile firme din acest segment al tehnologiei au realizat potentialul si au facut pasul spre productia de astfel de dispozitive. In momentul de fata, toate firmele producatoare au realizate modele de telefoane mobile ce prezinta functia aceasta functie.

Cele mai cunoscute modele de telefoane Dual Sim Android

philips-w536Daca e sa ne oprim asupra producatorului olandez Philips, gasim destule telefoane cu Dual Sim precum Philips W536, Philips Xenium W832 sau PHILIPS W626. Noi ne vom opri asupra celui de-al doilea, despre care putem spune ca este un fel de model premium al lor pentru acest tip de telefoane, fiind putin surprinzator ca olandezii au intrat in aceasta productie, de obicei ocupandu-se cu alte segmente de tehnologie. W832 este dotat cu un ecran de 4.5 inch cu rezolutie 960×540 ce reda imaginile foarte clar, un procesor de 1 GHz cu doua nuclee si o memorie de tip RAM de doar 512 MB ce putea fi suplimentata. Cel putin memoria de stocare ofera 4 GB din care 2 GB ii mai raman utilizatorului, cu posibilitatea de prelungire prin folosirea unui card MicroSD. Memoria RAM putina este cea care da de cap telefonului, procesorul neputand face fata de unul singur cerintelor. Insa e un smartphone Dual Sim decent, cu aspect placut, pentru o utilizare normala. Cu conectivitate WiFi, functie GPS si o baterie care tine doua zile cu luminozitatea setata la jumatate, Philips ramane printre producatorii cu baterii bune.

Probabil ca Samsung sunt cei care au impanzit piata cu cele mai multe terminale. Compania sud-coreeana a produs cel putin douazeci de smartphone-uri care suporta mai multe cartele, insa dintre toate ne vom opri asupra modelului Samsung Galaxy S Duos S7562 care se situeaza printre cele mai bine vandute dispozitive Samsung. Ecranul mare de 4 inch ne reda imaginea foarte clar, fara a mai fi nevoie sa ne fortam privirea. O caracteristica ce impresioneaza dupa cateva zile de folosire este durata mare de viata a bateriei, care ajunge pana la 13 ore in regim de folosire, ceea ce este foarte bine pentru un smartphone. In rest, avem un procesor de 1 GHz Cortex A5 ajutat de 768 MB RAM care par sa se miste mai bine si sistem de operare Android v4.0. Alte specificatii ce au o importanta mai mica, dar de care putem tine cont sunt: o camera foto principala de 5 MP, 4 GB spatiu de stocare din care raman aproape 1.8 liberi asa ca e nevoie de un card MicroSD si Wi-Fi 802.11 b/g/n impreuna cu Wi-Fi hotspot in ceea ce priveste conectivitatea.

Ramanand tot pe teritorii coreene, dar in alta ograda, ii luam la analiza pe cei de la LG cu telefonul mobil LG E455 Optimus L5 II Dual SIM ce are o forma placuta, rotunjita si este tinut confortabil in mana. Intalnim un ecran mare de 4 inch, suficient cat sa vedem bine imaginile dar si sa putem manevra usor, informatii analizate de un procesor MTK 6575 de 1 GHz ce conlucreaza cu 512 MB RAM si un spatiu modest de 4 Gb din care mai raman 1.75 cu posibilitate de extindere prin MicroSD. Bateria tine mai mult de o zi prin cele aproximativ 10 ore de lucru, ceea ce este aproape multumitor, oricum mai bine decat multe smartphone-uri low-entry. Pretul pare a fi cam exagerat, in conditiile in care aceleasi carecteristici le putem gasi cu cel putin 200 de lei mai putin, insa ramane la latitudinea fiecaruia ce alegere va face, in functie de nivelul pret/oferta sau simpatia fata de un anumit brand.

Modele de telefoane Dual Sim care sa ruleze si sistemul de operare Android se gasesc din abundenta in magazine, dar ceea ce face diferenta intre ele este performanta pe care o arata. Asadar, o analiza premergatoare cumpararii este necesara pentru a sti care model se comporta mai bine din punct de vedere al vitezei de prelucrare a informatiilor si durata de viata a bateriei, dupa care se adauga caracteristicile ce tin de design.

 

Share this post:

Leave a Comment