Ghid cumparaturi electronice

Algerile devin greu de facut atunci cand vrem sa cumparam un produs electronic nou. Magazinele sunt foarte multe, ofertele pe care ni le prezinta sunt mult prea diverse, criteriile dupa care sa ne ghidam pot fi date peste cap de vreo promotie care pare ca schimba regulile cumpararii, asa ca ce este de facut atunci cand ne-am pus de gand sa achizitionam un astfel de produs? Vom analiza impreuna cateva categorii de produse electronice si vom vedea ce trebuie sa avem in vedere in principal.

1 – Televizoarele. Aceasta categorie de produse electronice este cea mai in voga dintre toate, deoarece progresul tehnologic din ultima vreme a facut ca modelele si tehnologiile sa fie foarte avansate. Nevoia de calitate superioara ne impinge sa dorim astfel de produse cu tehnica noua. Cand ne-am gandit sa luam un televizor nou, sa avem in vedere: a) calitatea imaginii sa fie de buna calitate, adica sa se vada extrem de clar obiectele, b) diagonala ecranului sa ne multumeasca dar si sa se incadreze in dimensiunile camerei, c) daca sa fie simplist sau de tip Smart TV ceea ce implica conexiune la internet si multe altele.

2 – In ceea ce priveste categoria de Home Cinema si playerele, caracteristicile dupa care trebuie sa fim atenti se contureaza in jurul calitatii sunetului, tipul mufelor ca sa putem conecta cat mai multe tipuri de aparate si formatele de citire ca sa nu avem probleme cu tehnologiile noi.

3 – In cazul sistemelor de navigatie GPS e indicat sa urmarim ce tip de harti sunt compatibile pentru a putea beneficia de fiecare data de ultimele versiuni pentru schimbarile intervenite in trafic, limba in care sunt transmise avertizarile si utilitatea recalcularii rutelor, in cazul in care putem testa asa ceva.

4 – Iar daca e sa vorbim despre sitemele audio, parerile s-ar putea sa fie impartite atunci cand ajungem la firma producatoare. Insa tipul formatelor citite ne intereseaza si in special calitatea sunetului. Prezenta functiei radio poate fi de interes pentru unele persoane, afisarea unui ceas pentru a ne putea orienta uneori. Exactitatea si absenta erorilor este de apreciat, lista produselor fiind foarte lunga in acest segment.

5 – Radiocasetofoanele, chair daca s-ar incadra in categorai de mai sus, trebuie sa fie compatibil cu tehnologiile noi, adica sa citeasca mp3 sau sa accepte rularea direct de pe USB, sa nu fie probleme la functia stereo si sa redea un sunet clar fi fidel, si un afisaj digital cu cat mai multe functii posibile.