UPDATE: Galaxy Note 7 ia foc din senin, Samsung opreste livrarile

'

UPDATE – Samsung a emis urmatorul comunicat incredibil:

„Lucram cu toate departamentele implicate in investigarea recentelor cazuri Galaxy Note 7 raportate cu defectiuni de functionare. Dat fiind ca siguranta consumatorilor ramane principala noastra prioritate, Samsung cere tuturor partenerilor implicati in activitatea de retail sa opreasca vanzarile si inlocuirile aparatelor Samsung Note 7, pe intreaga durata a investigatiei.

Ramanem hotarati sa conlucram responsabil, impreuna cu autoritatile, pentru a face toti pasii necesari rezolvarii situatiei. Consumatorii care poseda aparate Galaxy Note 7 originale sau inlocuite ar trebui sa opreasca si sa nu mai foloseasca aceste smartphone-uri, asteptand rezolvarea situatiei.”

UPDATE: Samsung a descoperit deficiente de functionare in acumulatorii Note 7 si a decis, pe langa stoparea livrarilor, rechemarea in fabrica a tuturor aparatelor vandute pana acum (estimat la 2.7 milioane bucati). 

Au fost, in total, 35 de reclamatii cu privire la problemele Note 7. Deocamdata.

Nu este foarte clar care este motivul pentru care o multime de Note 7 au fost raportate ca luand foc, in diverse imprejurari. Posibil sa fie din cauza conectorilor USB Type-C, folositi pentru prima data de Samsung la un smartphone, conectori care au facut probleme in trecut, pe alte device-uri.

Poate fi suspectata si o problema a acumulatorului, deoarece tehnologia Li Ion este susceptibila fenomenului „thermal runaway”, in care reactiile chimice pot provoca o crestere a temperaturii suficienta pentru a mari volumul celulelor peste limita spatiului dedicat, rezultand o mini-explozie.

Ca atare, dupa ce in prima faza Samsung a tinut sub tacere problema, in cele din urma a recunoscut oficial, prin intermediul unui purtator de cuvant, ca „livrarile au fost oprite pentru efectuarea unor teste suplimentare de calitate”.

In urma acestor probleme, actiunile Samsung Electronics au scazut cu 2%.

Samsung a vandut deja peste 2.700.000 de Note 7, din 19 august pana acum, ceea ce a depasit estimarile, companie declarand ca cererea de terminale Note 7 depaseste deja capacitatea de fabricatie. Se asteapta ca in 2016 Samsung sa vanda in jur de 15 milioane de Galaxy Note 7, aproape dublu fata de 9 milioane de Note 6 vandute in 2015.

Pe de alta parte, Apple va lansa noul iPhone 7 saptamana viitoare, un timing perfect pentru ei, atata vreme cat Samsung e in corzi, incercand sa stinga bateriile supraincalzite.

samsung-galaxy-note-7

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.