Google cumpara de la HTC proprietate intelectuala si resursa umana

'

Se pare ca zvonurile privind achizitionarea HTC de catre Google s-au confirmat doar partial. In comunicatul oficial se dezvaluie ca o parte din divizia mobile al HTC va trece, cu arme si bagaje, la compania din Mountain View. Acestia sunt inginerii care au lucrat la proiectul Pixel, impreuna cu Google.

Rick Osterloh, senior vicepresedinte al diviziei hardware Google, a anuntat stirea intr-o postare pe blog, miercuri noapte:

“These future fellow Googlers are amazing folks we’ve already been working with closely on the Pixel smartphone line,” Osterloh wrote. “We’re excited to see what we can do together as one team.”

Pe langa aceasta, o parte total neobisnuita a contractului se refera la dreptul de folosinta Google pe proprietatea intelectuala actuala si viitoare a HTC.

Asta arata ca, in viitor, vom putea vedea device-uri Google cu calitate mai inalta.

Tranzactie, in valoare de 1.1 miliarde de dolari, va avea loc, cel mai probabil, la inceputul anului 2018, dupa ce va fi aprobata de catre organismele de resort din SUA si Taiwan.

Dupa cum spuneam si in articolul precedent referitor la aceasta achizitie, ea nu putea veni intr-un moment mai bun pentru HTC, compania taiwaneza inregistrand in luna august 2017 cel mai scazut profit din ultimii 13 ani.

 

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.