Google a cumparat constructorul de drone Titan Aerospace

'

Google achizitioneaza o companie specializata in producerea de drone solare. Situata in New-Mexico, compania Titan Aerospace este specializata in producerea de sateliti solari de inalta inaltime.

Tehnologia ar putea fi folosita de Google in principal pentru Google Maps, Google Earth sau alte proiecte care necesita preluarea de imagini din spatiu. Sau ar putea fi integrata in proiectul Loon, care urmareste sa ofere acces la Internet, din spatiu, via Wi-Fi.

Initial s-a mers pe ideea unui balon dirijabil, dar se pare ca tehnologia dronelor nu e de ignorat.

drona-solara-titan

De remarcat faptul ca dronele produse de Titan nu au dimensiunile „de buzunar”, ca cele presupuse a fi folosite, intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat, de catre Amazon pentru livrari de produse, ci au, aproximativ, dimensiunile unui avion de linie Boeing 767 (capacitate de ~300 de pasageri).

Interesant este ca, acum cateva saptamani, au existat cateva rapoarte privind interesul Facebook pentru Titan Aerospace, nematerializat, din cate se poate observa. Se pare ca, dupa ce Bezos de la Amazon a agitat apele cu posibile livrari prin drone, acestea devin din ce in ce mai interesante pentru gigantii tehnologiei moderne.

 

 

 

Share this post:

Leave a Comment