Google elimina obligativitatea numelor reale pentru conturile Google+

'

Intr-o miscare disperata de a drege busuiocul si de a atrage mai multi utilizatori pentru reteaua sociala nascuta moarta, cei de la Google elimina obligativitatea folosirii numelor reale pentru conturile Google+. Spun „nascuta moarta”, fiindca orice om sanatos la cap ar fi priceput ca majoritatea oamenilor nu vor sa-si exhibe adevarata identitate pe net. Unii pentru ca sunt imbecili si le e rusine cu ceea ce fac sau scriu, altii fiindca tin mai mult la intimitate decat la corectitudinea bazei de date Google.

Miscarea a fost oarecum anuntata saptamana trecuta de eliminarea pozelor de autor din rezultatele cautarilor pe Google, aceasta facand obiectul unor lungi dezbateri pro/contra, pe forumuri. Anul trecut Google indemna toti autorii de continut sa-si faca cont Google+ (cu numele real si poza in care sa se observe clar figura protagonistului), dand semnale solide ca in viitor autorship-ul va atarna greu in algoritmul de ranking al paginilor web.

Nu e prima data cand Google renunta brusc la proiecte in care au investit bani si timp, dar cand iti bati joc de niste oameni carora le-ai aratat o cale sigura de urmat, pentru un web mai curat si cu un continut de calitate care sa nu atraga ursi Panda, incepi sa ai o problema de credibilitate.

Si ca sa fie circul complet, un post de pe pagina oficiala Google+ cere scuze utilizatorilor care au fost hartuiti sau inselati in asteptarile lor, dand liber la nickname-uri precum „iubirecelesta18”, „banana anarhovegana” sau „minune mica”.

Cum sa nu iubesti compania asta?

When we launched Google+ over three years ago, we had a lot of restrictions on what name you could use on your profile. This helped create a community made up of real people, but it also excluded a number of people who wanted to be part of it without using their real names.

(…) Today, we are taking the last step: there are no more restrictions on what name you can use.

We know you’ve been calling for this change for a while. We know that our names policy has been unclear, and this has led to some unnecessarily difficult experiences for some of our users.

For this we apologize, and we hope that today’s change is a step toward making Google+ the welcoming and inclusive place that we want it to be.

Thank you for expressing your opinions so passionately, and thanks for continuing to make Google+ the thoughtful community that it is.

google+nume-reale

 

Share this post:

Leave a Comment