Google Nexus 5 – Bug Baterie Android 4.4.2

'

In cazul in care n-ati auzit (sau observat la propriul smartphone), aflati ca exista un bug destul de serios/enervant pentru device-urile Nexus 5 care ruleaza Android 4.4.2. Procesul numit mm-qcamera-daemon (controlerul camerei foto) poate consuma energia bateriei in mod standby, acaparand pana la 50% din puterea procesorului, cauzand si supraincalzirea aparatului. Aceasta disfunctionalitate afecteaza durata de viata a bateriei.

nexus5-android442-bug-baterie

Fotografie Nexus 5 in care se poate observa bug-ul activ

In urma mai multor sesizari venite de la diversi detinatori de Nexus 5, Google a anuntat ca lucreaza la o rezolvare care va fi disponibila la urmatorul update. Pana atunci, sfatul lor este simplu: restartarea telefonului.

Ca orice bug care se respecta, nici acesta nu apare mereu si nici la toata lumea, dar s-a observat ca ultima versiune de Skype ar lansa procesul respectiv in mod aleator, chiar si atunci cand programul nu este pornit, ca atare Google sfatuieste ca aceasta aplicatie sa fie dezinstalata. Evident, o „rezolvare” nu prea eleganta.

Ceea ce este mai nelinistitor insa, este faptul ca Google poate lucra si fixa bug-ul numai pentru telefoanele Nexus 5, celelalte dispozitive care au acelasi chipset Qualcomm al camerei foto fiind neacoperite de viitorul update.

Asta se datoreaza faptului ca fiecare producator implementeaza alte metode de lucru cu camera foto, precum si alte codari, chiar daca este vorba de acelasi chipset si acelasi proces pe care se bazeaza.

Ca atare, daca observati aceasta disfunctionalitate la telefonul vostru (non-Nexus), care ruleaza Android 4.4.2, raportati producatorului.

 

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.