Google va fi spart in bucati? Initiativa Parlamentului European

'

Günther Oettinger, comisar pe probleme de economie si societate digitala al Uniunii Europene, a pornit o cruciada impotriva Google.

Motivele sunt mai multe ca numar, dar in fond se bazeaza pe aceeasi temere: cresterea exagerata a influentei si controlului Google nu numai in segmentul internetic, ci si in toate ariile legate de tehnologie digitala.

S-a ajuns pana la a se sugera ca Google Inc. ar trebui sparta in mai multe companii, fiecare cu profil distinct, adecvat activitatii pe care-l desfasoara. Aceasta face parte dintr-o politica antitrust, care vizeaza monopolul Google in materie de cautari pe net, susceptibil a returna rezultate subiective si „controlate”, dar si aspecte precum lansarea Google in producerea de telefoane mobile.

 

guenther-oettinger-google

Initiativa ramane doar un semnal de alarma, Google fiind o companie americana, nu Europeana, dar in cazul in care lucrurile se precipita si balonul Google continua sa se umfle exagerat de mult, Comisia Europeana ar putea interveni si introduce restrictii in ceea ce priveste produsele Google (vezi precedentul Microsoft, referitor la Windows + Internet Explorer). Avand in vedere si problemele legate de spionajul NSA impotriva unor inalti demnitari europeni, un Google american, omniprezent prin produsele sale, nu e de natura sa bucure pe nimeni de pe Vechiul Continent.

 

Share this post:

Leave a Comment