Gorilla Glass 4 – de doua ori mai solid decat competitia

'

Corning Gorilla Glass 4 este, conform tuturor statisticilor, cel mai solid touchscreen pe care firma l-a scos pe piata pana acum, iar primul smartphone care se bucura de noua tehnologie este Galaxy Alpha al celor de la Samsung, in urma parteneriatului pe care cei doi l-au stabilit cu ceva timp in urma.

Noul ecran Gorilla Glass 4 masoara doar 0.4mm grosime, la fel ca si predecesorul sau Gorilla Glass 3, dar este de doua ori mai rezistent, comparat cu competitia.

gorilla-glass-4

Testele de soc facute in diverse scenarii au aratat ca distrugerea ecranului intervine in 70% din cazuri datorita impactului cu o suprafata „ascutita”, in principiu asta presupunand scaparea telefonului pe o suprafata dura si discontinua.

Gorilla Glass 4 a facut fata cu brio acestui test, ramanand intact la 80% dintre socuri. Este o performanta notabila, avand in vedere ca ecranele obisnuite au fost distruse la toate testele.

Poate ca Galaxy Alpha este primul telefon cu acest tip de ecran, dar in mod cert nu este si ultimul, asa ca asteptam sa vedem impactul pe care noua „sticla” Corning o va avea in piata.

 

Share this post:

Leave a Comment