Greenpeace contra Amazon prin reviews Fire Phone

'

Nu cred ca poate afirma cineva ca Fire Phone Amazon a fost mai mult decat o gluma, in ceea ce priveste telefonia mobila. Depozitele Amazon gem burdusite de smartphones care nu se vand, si probabil nu se vor vinde niciodata.

Trimestrul trecut Amazon a avut pierderi de 170 de milioane de dolari pe segmentul acestor telefoane. Mai mult decat atat, stocul de Fire Phones, aflat in depozitele Amazon, este in valoare de 83 de milioane de dolari, bani blocati. Prin prisma aceasta, Greenpeace loveste un om cazut deja la pamant, dar probabil ca Amazon merita asta.

Ca sa intram in subiect, trebuie sa aflati ca pe site-ul Amazon sunt in jur de 1900 de reviews la Fire Phone notate cu o stea din cinci posibile. Toate reviewurile sunt in jur de 3200, la momentul scrierii acestui articol. Majoritatea reviewurilor negative sunt scrise de activisti Greenpeace, care protesteaza in acest fel impotriva politicii Amazon de a folosi energie conventionala poluanta (bazata pe gaz si carbune) in loc de energie verde.

fire-phone

Este cunoscut faptul ca, in segmentul industriei datacenter, multe companii au trecut la folosirea de energie verde (Facebook, Google si Apple fiind cateva nume mari care au fost sensibilizate de Greenpeace in aceasta privinta si au trecut la utilizarea energiei solare si eoliene).

Amazon ramane ancorat in carbune si gaz (este verde doar 15% din consumul de energie al companiei), neintelegand faptul ca lumea se schimba rapid si ca oamenii incep sa constientizeze anumite lucruri. Modalitatea de protest de mai sus poate fi discutabila, dar spune un lucru clar: pe unii ii intereseaza viitorul. Daca Amazon nu intelege la timp, e posibil sa plece cu drona mai curand decat ar putea crede.

 

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.