HP anunta laptopuri cu ecrane „anti-spionaj”

'

Noile modele HP EliteBook 840 si HP EliteBook 1040 vor avea integrata o tehnologie anti-spion, numita Sure View; este vorba despre ecrane care, la o simpla apasare de buton, micsoreaza unghiul de vizibilitate intr-o masura in care descifrarea continutului de pe display devine practic imposibila pentru cineva care priveste din lateralul laptopului sau din spatele persoanei care lucreaza.

Tehnologia este dezvoltata in colaborare cu 3M si HP afirma ca implementarea ei nu va genera problemele pe care filtrele existente pe piata de ceva timp, care distorsionau imaginea (nefiind parte integranta a ecranului).

Ce-i drept, HP a recunoscut ca activarea acestei functii va scadea usor luminozitatea, dar aceasta poate fi marita ulterior activarii functiei Sure View, la parametrii normali.

Deocamdata aceasta tehnologie va fi implementata doar pe ecranele TN (twisted nematic), recunoscute pentru luminozitatea mai mare decat a celorlalte tehnologii, dar prin coloristica mai putin performanta.

Modelele cu functie Sure View vor fi lansate in luna septembrie a anului 2016, si ramane de vazut cat de atragatoare si de folosita va fi aceasta facilitate. Statisticile nu consemneaza un real interes al consumatorilor obisnuiti pentru protejarea datelor vizibile pe ecrane, dar exista fara indoiala si oameni de afaceri pentru care Sure View va merita investitia.

tehnologie-sure-view

 

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.