iOS 8 – lansare si modificari substantiale Siri

'

iOS 8 are de eclipsat un predecesor renumit si foarte apreciat, iOS 7, care a fost lansat pe 18 noiembrie 2007. Considerat a fi cel mai bun sistem de operare produs vreodata de Apple pentru dispozitivele mobile, acesta a primit constant update-uri, ajungand de la versiunea 7.0.1 la 7.06 si mai nou, la 7.1, cea din urma fiind lansata in urma cu doar cateva zile.

Totusi, in ciuda imbunatatirilor aduse, fanii Apple deplang lipsa unei intregi serii de functionalitati, precum si zvonurile ca Apple s-ar putea sa renunte la unele functii de indata ce va lansa iOS8.

iOS-8-iphone6

Daca luam in considerare actiunile din ultimii ani ale companiei fondate de Steve Jobs, se poate observa o serie de similitudini in ceea ce priveste lansarea noilor produse si a noilor gadget-uri. De exemplu, cele mai noi versiuni ale sistemului de operare sunt anuntate de obicei in cadrul Apple’s Worldwide Developers Conference, eveniment care are loc de regula in luna mai si care preceda cu cateva luni lansarea noilor gadget-uri de referinta ale Apple.

Daca se respecta si anul acesta acest tipar, putem banui ca iOS 8 va fi prezentat la WWDC 2014 si ca acesta va deveni disponibil pe piata cateva luni mai tarziu, teoretic, odata cu lansarea iPhone 6.

iphone-6

Ce va aduce nou iOS 8?

O serie de noi functionalitati sau o serie de imbunatatiri la functionalitatile deja existente. De exemplu, conform unor surse, Apple va introduce o aplicatie nativa numita Healthbook, care va putea masura numarul de calorii arse, procentajul de grasime si, posibil, tensiunea arteriala, glicemia, procentajul de oxigenare respiratorie si alti cativa factori esentiali pentru sanatate.

Apple Maps va veni intr-o versiune substantial imbunatatita, care va arata de aceasta data informatii concrete si precise. Poate va mai amintiti, dar atunci cand aplicatia a suferit un update radical, functionalitatea ei era relativ redusa, fapt pentru care Apple a primit mult feedback negativ. De aceasta data, pare-se, aplicatia va arata atat date corecte, cat si pozitia statiilor de tren si de autobuz, spre exemplu.

iOS 8 aduce modificari substantiale pentru SIRI

Un alt capitol la care Apple lucreaza constant este asistentul personal Siri, care are acum un rival serios in Cortana al lui Windows Phone, despre care se zvoneste ca in iOS 8 va putea controla mai multe aplicatii, nu doar pe cele native, ci si unele dezvoltate de developeri independenti. Asta va revolutiona cu siguranta industria aplicatiilor produse special pentru iOS, intrucat dezvoltatorii vor trebui sa gaseasca solutii in Objective-C (principalul limbaj de programare folosit in iOS) care sa permita accesul lui Siri la comenzi.

In ceea ce priveste dorintele enuntate de fani vis-à-vis de functionalitatea iOS 8, acestea vizeaza posibilitatea de a schimba si/sau de a ascunde aplicatiile default ale sistemului de operare, posibilitatea de a efectua face conferinte video pe FaceTime in grup, un management mai bun al aplicatiilor dezvoltate independent, dar nu in ultimul rand, mai multe setari pentru functia “Do Not Disturb”.

Nu putem incheia acest articol fara sa mentionam “disparitia” Game Center, care nu va deveni amintire, ci mai degraba va fi integrat direct in modulul de jocuri, in noua versiune.

 

Share this post:

Leave a Comment