iPad Air 2 – pret si specificatii

'

In cadrul unui eveniment care a avut loc la sediul principal Apple din California, a fost dezvaluit publicului noul iPad Air 2, o bijuterie din punct de vedere al aspectului cat si al tehnologiei.

Noua tableta Apple va avea o grosime de numai 6.1 mm, ceea ce o propulseaza pe locul intai in topul celor mai subtiri tablete. Va putea fi comandata in 3 variante ce culoare: argintiu, auriu si „space gray”.

ipad-air2

iPad Air 2 pret

Pentru proaspata bestie tehnologica e nevoie de 499 USD in configuratia minimala (modelul de 16 GB), 599 USD pentru varianta 64 GB si 829 USD pentru modelul cu 128 GB si LTE.

ipad-air-2-pret

ipad-air-2-preturi

Tableta este propulsata de SoC-ul A8X, despre care se spune ca incorporeaza in jur de 3 miliarde de tranzistori. Procesorul integrat in SoC este cu 40% mai puternic decat predecesorul. Procesorul grafic (GPU) este de 2.5 ori mai rapid decat precedentul. Este prezent si coprocesorul M8.

Ecranul (de 9.7″ si rezolutie 2048 x 1536 pixeli la 264 ppi) nu este cu tehnologie Retina HD, dar in urma unor imbunatatiri a reusit sa scada fenomenul de reflexie cu 56%, cu ajutorul unui „antireflective coating”, ceea ce este imbucurator.

Din considerente evidente nu exista (inca) teste de performanta si durabiltate. Modelul Apple iPad Air 2 va fi disponibil pe piata incepand cu data de 17 octombrie 2014.

 

Share this post:

4 Comments

  1. Nuis says:

    Ca tot vorbim despre wi fii, ma intreb cat rezista bateria acestui minunat device atunci cand folosim wi-fi-ul.
    Cu toate astea sper ca nu mai putin de 4 ore.

  2. Marian says:

    Sunt tare curios cum se impaca aceasta tableta cu cablul hdmi astfel incat sa permita sa tranformarea unui simplu monitor universal intr-un asemeni unui smart tv.
    Sau cum lucreaza cu un mini pc de marimea unui stick ce opereaza cu android.

Leave a Comment