iPad Air – Noul iPad 5 cu design total nou

'

Aseara, Apple Inc a prezentat iPad Air (a cincea generatie de iPads) si iPad Mini 2, in cadrul unui eveniment organizat in San Francisco, California.

Apple iPad Air – noul iPad 5 asteptat cu sufletul la gura de catre fanii Apple

ipad-airNoul iPad, botezat Air datorita aspectului diafan (tableta are o grosime de doar 7.5 milimetri si o greutate de 453 grame, cu 20% mai usoara decat iPad 4), este in mod cert una dintre cele mai bune tablete, mult mai stilata decat modelele competitiei.

Carcasa este confectionata din aluminiu, in stil unibody.

Ecranul, tip multitouch Retina Display ofera o calitate impresionanta a imaginii si o sensibilitate inteligenta in utilizare. Display-ul va avea 9.7 inch si o rezolutie de 2048×1536 pixeli. In plus, ca o extindere a capacitatilor multimedia, modelul va include doua microfoane, fapt care va duce la o imbunatatire substantiala a calitatii sunetului pentru materialele video inregistrate.

Chipsetul pe care va rula tableta este A7, pe arhitectura de 64 de biti. Noul iPad va suporta versiunea 3.0 a OpenGL ES, ceea ce va duce la o imbunatatire a calitatii grafice si a efectelor vizuale aproape de cea a unui computer desktop puternic sau a unei console grafice. In privinta sunetului

Pe langa A7, Air are si un coprocesor M7 care va fi responsabil cu partea de „miscare-orientare”, respectiv accelerometru, giroscop sau busola, ceea ce duce la o eficienta mult marita.

iPad Air poate fi cumparat de AICI – la preturi care oscileaza intre 2329 Lei si 4199 Lei, in functie de configuratie.

vezi-pret

Cei de la Apple ne incredinteaza ca bateria va suporta aceeasi durata de utilizare (10 ore autonomie) ca predecesoarele modele, chiar daca dimensiunile au fost drastic reduse.

In privinta conectivitatii, Air prezinta doua antene WI-FI (dual-band 2.4GHz si 5GHz), sustinute de tehnologie MIMO (multiple-input multiple-output). In configuratie aceasta, viteza de download poate ajunge pana la 300 Mbps, dublu fata de performantele vechilor modele.

Noul iPad Air Pret de pornire

Pretul de lansare al unui iPad Air a fost 499 de dolari, in SUA, pentru modelul cu Wi-Fi și 16 GB de memorie si 649 dolari pentru 16 GB memorie, Wi-Fi si conectivitate celulara. Livrarea a inceput de la 1 noiembrie 2013, in SUA.

 

pret-ipad-air

 

Aplicatiile care ne ajuta sa incepem „viata” pe el sunt preinstalate, precum E-mail, FaceTime sau Siri. Aplicatile iPhoto, iMovie, GarageBand, Pages, Numbers, si Keynote sunt disponibile gratuit in App Store.

Deocamdata culorile in care modelul va fi disponibil sunt „gris spatial” si argintiu, presupusa aparitie a unei variante aurii dovedindu-se doar un zvon neconfirmat deocamdata.

Pana la aparitia unor review-uri, bazate pe teste impartiale, putem doar sa apreciem ca, din punct de vedere estetic, Apple iPad Air a reusit sa ne impresioneze. Speram ca performantele (inclusiv fiabilitatea) sa sustina imaginea.

 

Share this post: