iPhone cu procesoare Intel? La revedere Samsung?

'

Apple renunta la procesoarele Samsung in favoarea celor Intel? Este o posibilitate dictata de faptul ca Samsung este competitorul direct al lui Apple pe piata mobila, si de faptul ca Intel are sediul in SUA (ceea ce s-ar incadra in linia recomandata de Washington).

Lucrul este facilitat de anuntul celor de la Intel, care au facut cunoscuta producerea procesoarelor ARM (Acorn RISC Machine) incepand cu 2018, intrand astfel in competitie directa cu TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co) si Samsung, ambii furnizori de chipset-uri pentru iPhone. Intel a anuntat la inceputul lunii ca va cumpara licenta tehnologiei ARM de la compania britanica ARM Holdings plc, urmand a incepe productia de chipset-uri in viitorul apropiat.

iphone-intel

Miscarea Intel este urmare a declinului vanzarilor de PC-uri, cel de-al doilea trimestru al anului 2016 aducand doar 1.3 miliarde de dolari profit net, la jumatate fata de perioada similara a anului 2015.

Intel, TSMC si Samsung sunt cei trei mari din industria producatoare de chipset-uri, singurii jucatori capabili de investitii masive in dezvoltarea tehnologiilor de varf din domeniul semiconductorilor.

Astfel, Intel va aloca cercetarii 9.5 miliarde de dolari in 2016, TSMC 10 miliarde, iar Samsung Electronics 11 miliarde.

Un expert in industria de chipset-uri a declarat ca „Intel este, fara indoiala, cel mai puternic competitor pentru TSMC”, continuand prin „Nu exista niciun fel de rivalitate intre Apple si Intel, asa ca este foarte probabil ca Apple sa inceapa sa lucreze cu Intel. Miscarea este de asemenea conforma cu politica americana de incurajare a companiilor americane pentru producerea in SUA a mai multor produse.”

Apple si Intel au refuzat sa comenteze stirea.

 

Share this post:

Leave a Comment