Laptop 17 inch – pret si criterii de cumparare

'

In 2013, pentru majoritatea oamenilor un laptop este esential. Fie ca te uiti la filme, stai pe facebook, asculti muzica sau citesti informatii, laptopul este varianta perfecta pentru o experienta digitala perfecta.

Daca te-ai hotarat sa iti achizitionezi un astfel de aparat, trebuie sa tii cont de mai multe criterii. Unul dintre cele mai importante criterii, desi nu pare, este rezolutia ecranului. Desi majoritatea laptopurilor de pe piata au 15 inch, in functie de ceea ce vrem de la un laptop, putem opta pentru unul de 17 sau chiar mai mare.

laptop-17-inch

In functie de ce criterii alegem un laptop de 17 inch?

  • Daca esti un gamer inrait, experienta ta in lumea jocurilor va fi mult mai interesanta in momentul in care monitorul laptopului este mai mare;
  • Daca una dintre activitatile principale pe laptop este vizionarea de filme, de asemenea, un ecran mare te poate multumi inzecit mai bine decat unul de 15 inch;
  • Laptopul de 17 inch este perfect si pentru cei care lucreaza online, fie ca faci desene sau scrii bazandu-te pe anumite informatii de pe net, intotdeauna este ideal sa ai spatiu sa deschizi cat mai multe ferestre;

 

Cum alegem un laptop de 17 inch?

Procesul prin care ne alegem laptopul este urmatorul:

  • Stabilim exact bugetul de care dispunem pentru aceasta achizitie.Nu e bine sa investim o suma foarte mare, deoarece in domeniul it apar mereu alte modele mai performante si intotdeauna va fi dorinta de reinnoire. In plus, modelul pe care il luam foarte scump acum, in cateva luni va fi cu cel putin 20% mai ieftin.
  • Cautam online modelul perfect. Chiar daca vom achizitiona laptopul dintr-un magazin fizic, prima data cautam cea mai buna varianta online. Site-urile de electronice precum emag sau cel, au optiuni avansate de cautare si din 2 clickuri putem gasi toate modelele care se incadreaza in dorintele noastre. In plus, exista numeroase pareri si comentarii despre produse si calitatea lor, care ne pot indrepta spre cea mai buna achizitie.
  • Dupa ce am ales modelul, alegem magazinul. Desi nu pare foarte important, magazinul de unde achizitionam un laptop este un punct esential al achizitiei. Cand alegem locul de unde ne cumparam laptopul trebuie sa ne uitam la pret, la perioada de garantie, la modul de livrare si nu in ultimul rand la pareri despre magazin. Este esential sa achizitionam laptopul dintr-un magazin cu o relatie foarte deschisa cu clientii.
  • Cumparam laptopul. O data cu achizitia lui, trebuie sa luam in considerare si achizitii adiacente pentru pastrarea in forma cat mai buna. Este necesara o geanta pentru laptop care sa il fereasca de socuri in momentul in care ne deplasam cu el, un mouse bun, daca nu sunteti familiarizati cu mouse-ul de laptop si un sistem de operare. Desi in Romania sistemele de operare platite sunt un bun fara o aparenta necesitate, un sistem de operare cu licenta iti poate aduce numeroase beneficii pe termen lung.

Vezi aici modele de laptopuri cu display de 17″ sau mai mare.

Cat costa un laptop de 17 inch?

Pretul unui astfel de laptop se incadreaza intre 2.000 si 20.000 de lei. Cu toate acestea, recomandam achizitia unei variante pana in 4-5.000 de lei, optima in ceea ce priveste raportul pret/performanta.

 

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.