Lenovo cumpara segmentul servere low-end, de la IBM

'

Lenovo Group si IBM Corp au parafat intelegerea conform careia IBM cedeaza segmentul afacerii cu servere low-end (masinile x86) contra sumei de 2.3 miliarde de dolari. Tranzactia se va face prin plata a 2.07 miliarde dolari in bani, plus 230 milioane de dolari in actiuni Lenovo.

 

lenovo-ibm-serverPrin prisma IBM, acesta este un pas natural, compania orientandu-se din ce in ce mai mult spre implicarea in tehnologii noi, precum cloud computing. In acest moment, IBM este numarul doi in piata de servere, dupa HP.

 

Aceasta este cea mai mare achizitie din domeniul tehnologiei, facuta vreodata de o companie chineza, si este un pas spre diversificarea afacerii Lenovo, in conditiile in care piata de sisteme PC este in scadere, datorita cresterii segmentului de tablete si smartphone-uri.

Analistii estimeaza ca vanzarile in segmentul serverelor x86 se situeaza in jurul a 4 miliarde de dolari anual.

 

Amintim ca Lenovo si IBM au o istorie impreuna, compania din Beijing cumparand in 2005 de la acelasi IBM afacerea ThinkPad PC, contra a 1.75 miliarde de dolari, achizitia dovedindu-se a fi un succes notabil.

Lenovo este cel mai mare producator de sisteme PC din lume, iar prin aceasta miscare urmareste cresterea imediata a credibilitatii pe nisa serverelor, in care, pana la data achizitiei IBM x86, nu se regasea in primele cinci companii..

 

Share this post:

Leave a Comment