MacBook Pro 13, unul dintre cele mai controversate laptop-uri ale 2014

'

Laptop-ul MacBook Pro 13 a fost unul dintre cele mai asteptate produse de catre consumatorii de tehnologie in 2014 si poate fi achizitionat pe piata romaneasca la pretul de aproximativ 7600 RON, in functie de preturile setate de magazinele online si cele partenere Apple.

Acest model a impresionat prin ecranul de tip Retina dar si prin dimensiunile mult reduse fata de modelele anterioare. Cu o grosime de numai 1.8 cm, o greutate de doar 1.52 kg, si dimensiuni de 314 x 18 x 219 mm, acest laptop este definitia portabilitatii. Modelul a fost mult asteptat datorita performantelor foarte ridicate si a calitatii hardware-ului cu ajutorul caruia a fost construit.

laptop-apple-macbook-pro-13

vezi-pret-model

Design-ul de culoare argintie este specific laptop-urilor Apple, iar tastatura de culoare neagra ofera un contrast perfect. Materialul din care este fabricata carcasa este aluminiul, oferind un plus de rezistenta laptop-ului.  Acest model nu include si o tastatura numerica, insa ofera o tastatura clasica foarte confortabila care a fost adaptata la limba romana.

Display-ul acestui laptop de ultima generatie beneficiaza de tehnologia IPS si este de tip Retina, cu un numar de 227 de pixeli per inch. Formatul display-ului este de tip WQXGA, iar tipul lui este LCD LED. Diagonala de 13.3 inch si rezolutia de 2560 x 1600 fac din acest laptop unul perfect atat pentru profesionisti cat si pentru amatorii care sunt interesati de vizionarea filmelor si de realizarea activitatilor de baza.

Procesorul este unul foarte puternic, apartinand companiei Intel. Tipul acestui procesor este Intel Core i5. Dispune de doua nuclee, de o arhitectura Hashwell, de o memorie cache de 3072 KB, o frecventa a procesorului de 2800 MHz si un turbo boost de pana la 3300 MHz. Procesorul grafic integrat este de tip Intel Iris Graphics, ceea ce denota faptul ca imaginile foarte dinamice si jocurile video, dar si activitatile grafice pot fi realizate la o calitate foarte ridicata.

laptop-macbook-pro-13

 

In ceea ce priveste memoria acestui laptop, el dispune de o capacitate interna de stocare a datelor de 512 GB cu ajutorul unui SSD integrat si de o capacitate RAM de 8GB, de tip DDR3. Pentru extinderea memoriei pot fi utilizate cardurile SDXC suportate de acest dispozitiv cu ajutorul cititorului de carduri existent in dotare. Sistemul de operare al acestui laptop este Mac OS X Mavericks si include software-uri precum Mac App Store, Safari, Mail, Messages, Calendar, Contacts, Reminders, Notes, Time Machine, Facetime, Photo Booth, Game Center, iTunes si iLife.

Caracteristicile speciale care il recomanda sunt conectorul MagSafe 2 si Trackpad-ul Multi-Touch. Autonomia bateriei Li-Polymer este de pana la 9 ore. Comunicatia wireless cu alte dispozitive se poate face cu ajutorul standard-ului wireless 802.11 ac si prin intermediul bluetooth-ului versiunea 4.0. Conectarea la alte dispozitive prin cablu se poate face utilizand conectorii de tip HDMI, Thunderbolt, USB 3.0 sau iesirea audio.

Din punct de vedere al sunetului, laptop-ul este dotat cu doua difuzoare stereo si microfoane duale integrate. De asemenea, acesta include si o camera WEB de 720 de pixeli de tip FaceTime HD.

Acest laptop high end se adreseaza utilizatorilor cu un buget ridicat, care sunt pretentiosi atat din punct de vedere al design-ului cat si al performantei.

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.