Microsoft anunta Windows Phone 8.1 – Cortana

'

In cadrul conferintei Build 2014, din San Francisco, reprezentantii Microsoft Terry Myerson si Joe Belfiore au dezvaluit mai multe detalii despre Windows 8.1 Update 1, lansand Windows Phone 8.1.

Windows Phone 8.1 va fi disponibil pe noile terminale mobile la sfarsitul lui aprilie, cel tarziu inceputul lui mai (va fi disponibil si pe device-uri mai vechi, dar compatibile). Update-ul va rula pe 8 aprilie.

Despre Windows Phone 8.1 si Cortana

Pentru cei carora nu le este familiara lumea jocurilor pe computer: Cortana este numele unui personaj cibernetic din seria de jocuri video Halo. Alegerea pare cel putin inteligenta prin prisma popularitatii numelui, Cortana fiiind un asistent personal cu care se va interactiona prin comenzi vocale si cereri complexe, un rival de temult pentru Siri de la Apple.

Cortana e capabila sa va tina agenda si sa va anunte cand apar suprapuneri de evenimente, de exemplu. Cortana va va cere voie sa citeasca e-mail-urile, pentru a va putea sugera introducerea in agenda a unor intalniri care ar rezulta din mesajele respective.

windows-81-Cortana

 

Foarte important este faptul ca asistenta personala Cortana va folosi si aplicatii third-party pentru a returna date complete, spre exemplu cand a fost intrebata despre restaurante mexicane a raspuns folosind date din Yelp si a lansat Facebook atunci cand a fost intrebata „what’s up with…”.

Cortana va fi inclus in Windows Phone 8.1 in varianta beta

Inafara de ssistenta minune, Windows Phone 8.1 va prezenta o varianta mult imbunatatita a tastaturii de pe ecran, va oferi aplicatiilor sa customizeze aspectul ecranului de blocare a telefonului. Una dintre cele mai utile imbunatatiri ale interfetei rezulta din posibilitatea de a lansa aplicatii Metro (aplicatii Windows care suporta touchscreen) direct din bara Desktop standard.

In zilele urmatoare vom prezenta mai multe detalii despre noul release al sistemului de operare al celor de la Microsoft, care pare sa aiba calitati impresionante, implementate ingenios

 

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.