Microsoft Surface Pro3 – Pretul Tabletei care inlocuieste Laptopul

'

Intr-o lume a tabletelor si a smartphone-urilor din ce in ce mai performante, era normal sa apara un device care sa faca trecerea de la clasicele laptopuri la gadget-urile moderne, care sa poata sa aiba, deopotriva, ergonomia si performantele laptopului, dar si dimensiunile reduse si „portabilitatea” tabletei.

Microsoft Surface Pro3 este dovada vie a acestei treceri, fiind deopotriva un laptop si o tableta, care vine echipat cu tehnologie de foarte buna calitate si care uimeste prin ergonomie si design.

In primul rand, cei de la Microsoft vor sa ii faca sa se hotarasca pe cei care nu stiu exact ce sa aleaga: un laptop sau o tableta cu tastatura externa. Microsoft Surface Pro3 este exact ceea ce au nevoie, putand fi o tableta foarte subtire si usoara ( doar 800 grame), dar si un laptop datorita tastaturii speciale de doar 9.1 mm, care transforma cei 12 inch ai tabletei intr-un ecran perfect pentru laptop.

microsoft-surface-pro-3

Specificatiile hibridului sunt generoase. Clientii isi pot alege intre unul din procesoarele celei de-a 4 generatii de la Intel : Core i3, Core i5 sau Core i7, intre o memorie de 4 sau 8 Gb Ram si un spatiu de stocare intre 64/128/256 sau 512 Gb.

Cu fiecare Surface Pro 3, vine si un creion Surface, care spre deosebire de Stylus-urile precedente reuseste sa cantareasca suficient de mult incat sa ofere senzatia unui instrument real de scris. Cu ajutorul sau poti sa desenezi si sa scrii pe tableto-laptop ca si cand ai face-o pe o foaie de hartie, ceea ce este foarte placut. Stylus-ul colaboreaza foarte bine si cu bluetoothul, prin butonul cu care este echipat. Daca apesi o data pe acesta, tableta deschide OneNote, pentru a te putea bucura de o foaie goala, pe care sa scrii tot ceea ce ai in minte, in timp ce, daca apesi de doua ori, tableta iti ofera un screenshot la ceea ce este pe ecran in momentul respectiv.

Care este pretul Microsoft Surface Pro3?

Cum era de asteptat, nu este un pret tocmai mic. Cea mai ieftina varianta, care contine un procesor intel Core i3, 4 Gb memorie Ram si 64 Gb memorie flash, costa 799 de dolari. Acest pret nu contine insa si tastatura, care trebuie sa fie achizitionata separat si costa 129 de dolari. Pe masura ce iti doresti performanta mai mare, pretul creste. Astfel, varianta echipata cu Intel Core i5 costa 999 de dolari, evident, fara tastatura, in timp ce Core i7 costa de la 1500 de dolari in sus.

tableta-Microsoft-Surface-Pro-3

Pretul este unul destul de piperat, facand achizitia lui Microsoft Surface Pro3 destul de dificila, insa dotarile si modul in care se prezinta pot sa reprezinte puncte decisive pentru cumparatorii care isi doresc altceva.
Gadgetul celor de la Microsoft poate sa fie precomandat inca din 21 mai si cel mai probabil va putea fi comandat incepand cu 20 iunie.

Pro si Contra Surface Pro3

Analizand in detaliu Microsoft Surface Pro3 descoperim ceva nou: O tableta subtire, cu ecran generos si foarte placut, cu un stylus de buna calitate si un aspect elegant. Aceasta poate sa se transforme cu usurinta in laptop, datorita tastaturii de o foarte buna calitate si este fara doar si poate ceva nou pe piata gadgeturilor. In plus, autonomia este de pana la 9 ore, ceea ce este destul de mult.

Ceea ce nu este tocmai bine primit la Surface Pro3, este pretul, destul de mare comparativ cu ceea ce se gaseste pe piata, faptul ca tastatura este doar optionala, chiar daca reclama sa se bazeaza pe faptul ca poate sa fie cu usurinta un laptop, iar cei care au testat-o au descoperit ca se incalzeste destul de repede in taskuri de dificultate medie.

 

Share this post:

3 Comments

  1. Adi says:

    Chiar daca inlocuieste laptop-ul, eu nu as opta pentru windows 8, insa ma intreb foarte mult cum se poate impaca un programator cu ceva.

  2. Marian says:

    Pretul este ok, dar eu lucrez la calculator uneri chiar daca este vorba doar despre navigatul pe net, singura faza e ca nevoie de un dispozitiv care nu mearga greu dupa ce l-am folosit sa zicem 6 ore…
    Acum ma intreb daca nu cumva orice tableta trebuie inchisa si deschisa seara/dimineata sau trebuie tinuta in stand by atunci cand nu o folosim cu orele.

Leave a Comment