Mini Laptop – Pret Ieftin

'

Un mini laptop este solutia ideala pentru cei care au un buget redus, insa vor sa fie conectati la internet, sa vizioneze un film sau sa comunice pe retelele de socializare. De obicei preturile pentru netbook-uri variaza in jurul valorii de 1200 de lei, se gasesc in cateva modele si sunt o investitie medie pentru cei care nu sunt dispusi sa dea prea multi bani pe asa ceva, dar totusi vor sa aiba un laptop ieftin. Prin reducerea dimensiunilor, la care se adauga performante mai scazute, acest lucru devine posibil.

 

Un mini laptop are pret ieftin si ofera suficiente facilitati

mini-laptop-ieftinPentru un utilizator care se afla mult timp in miscare, e nevoie de un sistem care sa nu fie greu, sa aiba dimensiuni reduse pentru a incapea intr-o geanta sau un rucsac pe langa alte obiecte, iar bateria sa asigure o autonomie indelungata. O solutie avantajoasa, la un pret convenabil, o constituie laptopurile mini, care de obicei ofera o autonomie cuprinsa intre 4 si 6 ore, astfel incat sa fie suficient pana la o noua reincarcare.

Navigarea pe internet se face in bune conditii pe un sistem de tip netbook, vizionarea filmelor de asemenea, poate de la o distanta mai mica decat in cazul dispozitivelor cu diagonale mai mari, asa ca pentru cei care nu au cerinte extreme, un laptop cu o diagonala mai mica va fi de ajuns. O solutie pentru vizionarea filmelor este conectarea la un televizor, in acest fel obtinandu-se o diagonala mare.

 

Majoritatea modelelor de mini-laptop recomandate, marci de renume precum Asus, Acer, HP, Lenovo sau Compaq, in mare parte echipate cu procesor Intel si diagonala display de 10-12″, pot fi gasite AICI, la pret promotional.

vezi-preturi

 

In ceea ce priveste partea de software, intrucat performantele acestei categorii sunt putin mai scazute decat cele la dimensiuni mari, e nevoie de o orientare catre programe care sa solicite mai putine resurse. Desigur ca poti fi folosite programele cu care utilizatorul este obisnuit, insa daca se observa o usoara ingreunare la procesarea informatiilor, e indicat sa se limiteze numarul aplicatiilor care ruleaza ori sa se opteze pentru altele cu mai putin consum de resurse.

 

Cea mai mare parte a cumparatorilor sunt inclinati spre achizitia unui laptop de dimensiuni normale, ceea ce este de inteles datorita avantajelor pe care le ofera un astfel de sistem, dar care depind pana la urma de configuratie, insa daca e sa ne oprim pentru a analiza avantajele unui laptop mini, gasim ca:
– bateria – este cea care ofera o autonomie ridicata, de cateva ore, ceea ce la laptopurile mari ar insemna o diferenta considerabila de bani dati in plus,
– dimensiunile – fiind scazute ofera o greutate scazuta putand fi pus pe langa multe alte obiecte fara a simti un deranj fizic accentuat, purtat pe distante mari fara a necesita alocarea unui bagaj special pentru el,
– preturile – sunt acceptabile, ba chiar cu mult mai mici decat ale laptopurilor cu diagonala mare.

 

Asadar, avem destule aspecte pozitive pe care merita sa le luam in discutie si analiza atunci cand ne-am hotarat sa cumparam un mini laptop la un pret ieftin, variantele mini fiind solutia celor care nu lucreaza cu aplicatii complicate, dar vor sa aiba acces la un sistem cu care sa navigheze pe internet, sa isi verifice emailul in conditii de independenta fata de cabluri si dispun de un spatiu redus pe birou.

 

Share this post:

3 Comments

  1. kris says:

    tableta nu face ce poate sa faca un mini laptop

  2. Erpelz says:

    Mai bine iti iei o tableta si iesi mult mai ieftin.

Leave a Comment