Motorola Moto 360 – Pretul celui mai sexy smartwatch

'

Nou prezentatul gadget Motorola Moto 360 a starnit valuri de admiratie datorate aspectului elegant, fiind primul dintre ceasurile inteligente pe care nu te-ai jena sa-l porti impreuna cu un costum Armani.

Este cunoscut tuturor faptul ca cel mai mare minus al acestor gadgeturi era aspectul ieftin, lucru care nu le facea interesante decat pentru obsedatii de tehnologie. Cu alte cuvinte, nu erau niste gadgeturi „cool”, exceptie facand doar Sony SmartWatch, poate, dar cu mari rezerve.

 

ceas-inteligent-Moto-360

 

Motorola Moto 360 este ceasul inteligent si frumos

Fiind primul smartwatch care ruleaza Android Wear (noul sistem de operare dedicat gadgeturilor „purtabile”), Moto 360 ofera multe facilitati dragute, precum faptul ca nu conteaza pe ce mana il porti, el „se prinde” imediat si modifica interfata in consecinta. Trebuie sa recunoastem ca jucaria este „smart”.

Motorola n-a specificat daca Moto 360 va avea ecranul pornit tot timpul, singurul indiciu asupra modului in care acesta va afisa ora fiind acela ca, probabil printr-o functie legata de giroscop, in momentul ridicarii mainii ora va fi disponibila pe ecran.

Foarte important este ca Android Wear SDK permite dezvoltatorilor sa dezvolte aplicatii pentru toate tipurile de device-uri, rotunde sau dreptunghiulare(patrate). 360 va fi compatibil cu orice device care ruleaza Android 4.3 sau superior.

Moto-360

Cei de la Motorola au dorit ca acest ceas sa aiba un aspect familiar pentru consumatori, in stilul unui ceas normal, si dupa primele impresii se pare ca au reusit. Este clar ca implementarea unui smartwatch intr-o forma rotunda n-a fost deloc usoara, datorita caracteristicilor legate de afisaj si hardware, dar produsul final face toti banii (desi nu se stie inca pretul exact).

Ceasul nu va avea o camera foto, ceea ce ar putea fi un minus pentru amatorii de „selfies”, dar va avea o carcasa de otel si va fi rezistent la apa. Curelele cu care acesta se ataseaza mainii vor putea fi schimbate cu usurinta, ceea ce puncteaza inca odata pe lista lucrurilor legate de posibilitatea purtarii unui gadget elegant.

Ceea ce nu se stie inca, cei de la Motorola declarand ca va fi o surpriza notabila, un fel de ingredient secret, este modul in care ceasul va fi alimentat, mai ales avand in vedere faptul ca managementul bateriei este unul dintre problemele majore ale acestor deviceuri. Poate ca se va face wireless (Qi sau Rezense)?

Oricum ar fi s-o luam, se pare ca Lenovo a avut mana buna cand a achizitionat divizia de la Google, Motorola Moto 360 fiind un gadget superb ca aspect. Ramane de vazut cum va performa sub noul Android Wear, cat de bine va fi sustinut de dezvoltatorii de aplicatii si ce pret de lansare va avea.

Share this post:

Leave a Comment