Nikon D3100, 14.2MP + Obiectiv 18-55mm VR

'

Nikon D3100 este unul dintre cele mai apreciate aparate foto DSLR, avand extrem de multe functii utile chiar si pentru cei mai experimentati fotografi. Aparatul vine echipat cu un senzor CMOS de 14.2 Mpx care permite fotografiile cu detalii deosebite. Senzorul functioneaza la parametri maximi, indiferent daca vei face poze sau vei realiza filme HD.

Nikon D3100, 14.2MP + Obiectiv 18-55mm VRSensibilitatea iSO este de 100-3200 insa se poate extinde si la ISO 12800. Aceasta permite fotografierea la viteze foarte mari ale declansatorului, fapt care reduce incetosarea provocata prin miscarea aparatului, in momentul in care lumina nu este foarte puternica. Aceasta sensibilitate permite fotografierea momentelor importante la o claritate excelenta, chiar daca acestea se intampla in interior sau seara, fara sa aiba nevoie de blitz sau trepied.

D3100 dispune de un obiectiv Nikon F care are o distanta focala intre 18 si 55 de milimetri.  Focalizarea se face in mai multe moduri. Aparatul poate focaliza fie zona dinamica, fie un punct unic, fie o zona automata fie poate urmari o imagine 3 D in 11 puncte.

Monitorul de 3 inchi permite vizualizarea in timp real a fotografiilor si a filmuletelor, permitandu-ti  sa fotografiezi chiar si scene in miscare. Inregistrarea filmuletelor se poate face cu urmarirea unui obiect si cu focalizarea corespunsatoare asupra subiectilor. Filmele pot fi editate pe monitorul LCD de 3 inch, putand fi decupate anumite scene sau extrase cadre de interes.

Functia de Picture control de care dispune acest aparat iti permite sa setezi pozele in 6 moduri : Standard, Neutru, Monocrom, Peisaj, Portret si Intens. Dupa efectuarea pozelor, ai posibilitatea de a ajusta claritatea, luminozitatea, contrastul sau saturatia din acestea.

Desi are numeroase functii, dimensiunile acestui aparat sunt chiar reduse. Acesta are o greutate de 500 de grame si dimensiuni de 124 x 74.5 x 96 mm, detalii care il fac foarte mobil. Alimentarea se face printr-o baterie de tip Li-Ion En-EL14, lucru care te va scuti de achizitia de baterii.  Pachetul include si un Obiectiv Nikon AF-S DX.

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.