Nokia Asha Dual SIM – Pret si Modele

'

Dupa declinul in domeniul vanzarilor pe care l-au experimentat, cei de la Nokia s-au vazut nevoiti sa aduca cateva schimbari care sa readuca firma la nivelul de odinioara.

 

Declinul s-a bazat pe avantul luat de terminalele ce foloseau sistemul de operare Android, in timp ce Nokia se incapatana sa ramana la batranul Symbian. Insa caderea libera pe care o experimenta a tras un semnal de alarma care a fost semnalat de catre conducerea companiei, care, prin cateva schimbari inspirate, a reusit sa restabileasca vanzarile, chiar daca destul de tarziu.

 

Asa se face ca Nokia a scos pe piata cateva modele noi precum: Nokia Asha 200/201/210, 302/306/305/308/310/311, 303 si 311 care folosesc platforma S40, Nokia 501 ce a trecut la un nivel superior prin Asha Platform 1.0 si seria Nokia Lumia care foloseste sistemul de operare Windows Phone.

Cu aceste modificari, compania finlandeza a reusit sa revina in atentia cumparatorilor.

Majoritatea noilor modele beneficiaza de caracteristica Dual Sim, iar dintre ele vom selecta cateva peste care vom arunca o privire de ansamblu prin care sa ne putem face o parere.

 

Modele Nokia Asha Dual SIM si Preturile Aferente

Nokia-Asha-205-Dual-SIMNokia Asha 205 este un telefon ce se incadreaza in categoria smartphone, ce ofera utilizatorului optiunea de Dual Sim, are un ecran cu o diagonala de 2.4 inch de tip TFT, ce suporta 65K de culori si o rezolutie de 320×240 pixeli. Dispune de o camera foto VGA cu care se pot face fotografii ba chiar si inregistrari video.

 

Simpla apropiere a doua telefoane va putea realiza transferul instantaneu de muzica, fotografii sau contacte. Un aspect mai putin placut este memoria interna mica, dar care poate fi suplimentata cu un card microSD, in timp ce un aspect pozitiv este durata mare bateriei cu care Nokia ne-a obisnuit, anume in jur de 10 ore de activitate si 600 in regim de asteptare. Pretul este putin peste 200 de lei, aici.

 

Nokia Asha 210 este un telefon lansat de curand, in cel de-al doilea trimestru al anului 2013, echipat cu un display TFT de 2.4 inch ce suporta 65K culori si o rezolutie de 320×240 pixeli. Camera foto are doar 2MP, insa e suficienta pentru a imortaliza simple amintiri. Acelasi aspect in ceea ce priveste memoria interna scazuta, in timp ce bateria tine mai mult, pana la 12 ore de convorbiri, insa doar 100 de ore de asteptare. Poate fi cumparat cu putin sub 300 de lei, de aici.

 

Nokia Asha 501 este modelul care face trecerea spre gama Lumia. Asha 501 este un terminal Dual SIM foarte compact, putin cam gros, dar usor. Interesant este capacul ce se poate schimba, optand pentru diverse culori (rosu, verde, galben, alb, negru), optiune cu care finlandezii spera sa atraga tinerii utilizatori. Ecranul de 3 inch este destul de generos pentru un asa pret de chilipir, bateria dureaza pana la 17 ore de convorbiri si 1150 de ore in regim de asteptare, extrem de mult. Camera foto de 3.2 MP este utila atunci cand nu avem cu noi un aparat foto.

 

De remarcat este sistemul de operare nou Nokia Asha Software Platform 1.0 de care aminteam si la inceput, care lasa in urma Symbianul. Calitatea ecranului este precara, imaginile nefiind prea colorate, textul prea mare pentru un asemenea ecran si o luminozitate deficitara in lumina solara. Totusi, este suficient pentru un smartphone cu un pret ce oscileaza in jurul valorii de 400 de lei. Vezi aici pret actualizat.

Telefoanele Nokia Asha Dual SIM sunt robuste, fiabile, fara fite inutile, recomandate userilor pentru care telefonul nu inseamna doar un gadget, ci in primul rand un accesoriu util.

 

check_price1

 

 

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.