Nokia Normandy – Android care arata ca Windows Phone

'

In 2014 se asteapta lansarea pe piata a telefonului Nokia Normandy, al carui sistem de operare (anuntat a fi Android) a fost modificat in asa fel incat sa semene cat mai mult cu Windows Phone. Iconurile seamana izbitor de mult cu cele ale sistemelor de operare Windows 8 si Windows Phone.

O alta chestiune oarecum intriganta este faptul ca, din pozele prezentate de Evleaks, Nokia Normandy pare a fi un smartphone dual-SIM, ceea ce presupune ca targetul lui va fi pe undeva prin Asia sau Europa de Est, fiindca in tarile dezvoltate (SUA, Canada, Europa Vestica sau Australia) dual-SIM-urile sunt aproape inexistente in piata.

 

nokia-normandy-android-windows-phone

 

Nu se stiu inca detalii exacte referitoare la hardware-ul care va fi prezent in smartphone, dar daca va fi un telefon din gama de mijloc e foarte probabil sa includa un procesor modest de la Qualcomm, un ecran cu rezolutie joasa, putin RAM si tehnologie flash NAND pentru stocarea informatiei.

In fapt, din punct de vedere al designului hardware, modelul Normandy pare aproape identic cu Nokia Lumia, dar cu un singur buton Back in partea de jos a ecranului.

 

aplicatii-normandy-skype

 

Ca atare, e posibil ca aceasta miscare sa fie facuta cu scopul de a obisnui utilizatorii de smartphones Android, cu interfata Windows Phone, fara a-i obliga sa plateasca o costisitoare licenta pentru sistemul de operare. Pare improbabil ca Nokia Normandy sa vina cu aplicatii preinstalate in mod normal pe Android, precum Gmail, Google Drive sau Google Play, ceea ce ar putea face ca incercarea sa fie una deranjanta pentru utilizatorii mai putin tehnici.

Doar timpul ne va putea spune daca decizia Nokia, evident influentata de iminenta preluare de catre gigantul Microsoft, a fost una inspirata.

 

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.