Notebook ieftin si bun – Cum alegem?

'

Daca te decizi sa achizitionezi un notebook ieftin va trebui din start sa faci anumite concesii in ceea ce priveste performanta sau dimensiunea ecranului. In primul rand trebuie sa te decizi pentru ce anume cumperi un notebook. Daca iti doresti un suport pentru grafica sofisticata, prelucrare video sau alte activitati ce necesita programe speciale si resurse hardware puternice, va trebui sa renunti la ideea de ieftin. In schimb daca este vorba de navigare pe internet, retele de socializare sau mesagerie instant, poti sa incepi cautarile.

Daca cele mai complicate lucrari sunt documentele in Word sau Excel, atunci nu trebuie sa iti bati capul cand alegi un procesor AMD sau Intel Celeron. Iar daca jocurile de ultima generatie nu sunt un scop in sine pentru tine, atunci cu siguranta nu merita sa investesti intr-un laptop scump.

notebook-ieftin

 

Exemple de notebook ieftin si bun

Din lista de notebook-uri ai putea incerca un Acer Aspire 5250, care iti ofera un ecran destul de bun, cu diagonala de 15,6 inch si un procesor AMD dual-core la fecventa de 1,3 Ghz. Memoria RAM cu care se vinde acest notebook in varianta standard este de 2 GB, iar hard diskul de 320 GB este suficent de mare pentru a stoca filme, poze si orice alt tip de fisiere pe care un utilizator casnic le stocheaza pe calculator. Autonomia promisa de producator este de peste patru ore, suficient de buna pentru un calculator portabil ieftin.

Placa video este una integrata, asa cum ofera mai toate notebook-urile cu preturi sub 3000 de lei. Camera web de 0,3 MP te scapa de grija de a mai cumpara una separata, foarte utila atunci cand vrei sa discuti cu prietenii pe skype sau messenger.

Desi ne-am obisnuit ca produsele de firma sa fie din start mai scumpe, iata ca HP vine cu o oferta low-price, pentru cei ce au nevoie de mobilitate si cauta un notebook nu foarte costisitor dar cu performante bune. Modelul HP 635 este echipat cu un procesor AMD dual-core la frecventa de tact de 1,6 Ghz, 2 GB RAM si HDD de 320 GB. Ecranul HD de 15,6 inch este suficient de luminos si ofera o claritate buna a imaginilor. Specificatiile tehnice promit o autonomie de peste 5 ore si o tastatura rezistenta la apa.

Pentru cei ce nu sunt adeptii procesoarelor AMD exista oferta celor de la Asus, care va propun un procesor Intel Celeron dual-core B815 la fecventa de 1,6 Ghz si o placa video Intel HD Graphics in interiorul unui notebook Asus X54C. Raportul dintre calitate si pret este unul excelent, spre deosebire de primele doua variante expuse, acesta ofera porturi USB 3 si un ecran LED si rezolutie HD +, acelasi hard disk de 320 GB, 2 GB memorie RAM si un GPU excelent pentru redarea filmelor in format HD. Adica suficient pentru un utilizator domestic, care nu are nevoie de o putere de calcul exagerat de mare sau de placa video cu performante iesite din comun.

Aveti la dispozitie trei dintre cele mai ieftine notebook-uri disponibile in acest moment pe piata, puteti alege in functie de preferinte un procesor AMD sau Intel, toate fiind suficient de bine dotate pentru sistemul de operare Windows 7, permit navigarea pe internet, vizionarea de filme atat online cat si salvate pe hard disk sau utilizarea celor mai uzuale programe din gama office.

 

Share this post:

Leave a Comment