OS X Yosemite a fost lansat: Ferestre translucide, Continuity si HTML 5 DRM

'

Apple a lansata, in cadrul Worldwide Developer’s Conference (WWDC) San Francisco noua versiune OS X numita „OS X Yosemite”, un update free pentru utilizatorii de Mac.

In privinta aspectului se pot evidentia ferestrele cu efect translucid, care au aparut in Windows de ceva timp, si un redesign pentru Spotlight. Apple introduce, in sfarsit, servicii cloud, prin iCloud prezent direct in Finder.

 

Preturile pentru stocare sunt 5GB gratuit, $10 / an / 15GB, $40 / an /  25GB si $100 / an /  55GB. Preturile sunt vizibil mai mari decat cele ale Google Drive, Amazon Cloud Drive sau Dropbox, dar Apple n-a avut niciodata o politica de preturi prietenoasa.

„Mail Drop” este o chestie foarte draguta: serviciul va stoca automat atasamentele, in limita a 5GB, pe serverele Apple si va trimite utilizatorului un link pentru download atasament (un fel de transfer.ro incorporat in SO), ceea e pare a fi o facilitate demna de luat in seama.

 

yosemite

 

In privinta Continuity, un cross-platform care pare uluitor la prima vedere, putem sa spunem doar ca aduce networkingul la noi dimensiuni.  AirDrop este acum implementat intre iOS si OS X. De exemplu, daca am deschis o aplicatie pe iOS si am laptopul deschis, acesta ma va intreba daca nu vreau sa lucrez aceeasi aplicatie pe laptop. La fel, daca am lasat deschisa o aplicatie pe Mac, iPad-ul va afisa o iconita care-mi va semnala acel lucru si-mi va da posibilitatea de a prelua controlul documentului.

O alta facilitate deosebita este aceea a hotspot-ului, care poate fi accesat printr-un simplu icon din menu bar. Click pe ea si esti conectat la reteaua mobila a iPhone-ului tau. Ramane doar sa nu incarcam facturile de date foarte mult.

Mai jos aveti lista modelelor Apple cu hardware capabil sa ruleze OS X 10.10 Yosemite.

  • MacBook – fabricatie 2008 Aluminum, sau regular dupa 2009
  • MacBook Air – dupa 2008
  • MacBook Pro – dupa 2007
  • Mac mini – dupa 2009
  • iMac – dupa 2007
  • Mac Pro – dupa 2008
  • Xserve – dupa 2009

Este, intamplator sau nu, similara cu cea a device-urilor care pot rula OS X 10.9 Mavericks.

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.