Placa Video PCI – Preturi si Modele

'

Prima placa video produsa vreodata a fost de cei de la Nvidia si se numea TNT urmata de TNT2. Continea o memorie de 32 de MB si 90 MHZ. Astazi, aceste placi video se impart in doua categorii, AGP si PCI.

Placa video PCI este un modul video care se ataseaza intr-unul dintre sloturile disponibile pe placa de baza

placa-video-nVidia

Placile video PCI sunt capabile de calcule grafice intense care scapa procesorul de un task in plus, si trimit aceste informatii intr-un fel de procesor grafic dedicat. Din acest motiv placile cu tehnologie PCI sunt mult mai eficiente la redarea graficii si bineinteles ca si procesorul calculatorului castiga mai mult timp.

Principalii competitori ale acestor placi video sunt Nvidia si ATI. Principala placa video de la ATI care era in competitie directa cu TNT-ul de la Nvidia a fost 3DFX Voodoo, o placa video care s-a produs in serie la momentul respectiv. Pana a fost scos pe piata AGP-ul, fusese deja scoate pe piata multe tipuri de placi de tip PCI. Tehnic vorbind cei de la Nvidia si ATI nu produc placi video, acestia doar asigura design-ul acestora lasand partea tehnica in mana altor producatori, cum ar fi ASUS, EVGA sau Diamond Multimedia.

Doua exemple de placi video PCI care se folosesc in zilele noastre:

placa-video-pci-geforce1. EVGA GeForce GT 640 2048MB DDR3 PCI Express 3.0 care are urmatoarele caracteristici:

O placa video produsa de cei de la Nvidia, produsa in seris sub numele de GeForce 600, model 640. Frecventa procesorului este de 901 MHz iar procesoarele steam au 384. Suporta o rezolutie maxima de 2560×1600 pixeli si reda imaginile in format HD. Tipul memoriei este DDR3 iar capacitatea acesteia 2048 MB. Frecventa memoriei este 1334 MHz si bus-ul de 128 biti. Latimea de banda permisa este de 21.3 GB pe secunda.

Are doua porturi, DVI si un port HDMI care iti permite sa redai pe un monitor sau pe un televizor transmisie HD de inalta calitate. O racire proprie printr-un cooler activ si o greutate de 907 grame. Garantia acestui produs este de 36 de luni, suficient de mult pentru o placa video.

 

placa-video-saphire2. Sapphire Radeon HD 7750, 1GB, GDDR5, 128bit, DVI, HDMI, DisplayPort, PCI-E 3.0 cu urmatoarele caracteristici:

Aceasta placa video este produsa de AMD iar modelul este Radeon HD 7750 si are o interfata PCI-E X16 3.0. Sistemul de racire este constituit din doua coolere capabile sa aduca la temperatura normala indiferent de nivelul de stres. Memoria este de 1024MB si bus-ul de 128 de biti.Tipul de memorie este GDDR5 si are 512 unitati de procesare. Frecventa procesorului este 800 MHZ iar frecventa memoriei 4500 MHz. Suporta o rezolutie maxima pe digital de 2560×1600 iar pe analog de 2048×1536. Are o iesire HDMI care reda imaginile pe un tv in format HD. Garantia la acest produs este de 24 de luni.

check_price1

Aceste doua placi, cu toate ca sunt foarte apropiate ca pret, au ca producatori principalii competitori din aceasta piata. Parerile sunt impartite cand vine vorba de calitatea oferita de aceste doua placi video, insa oricare ar fi alegerea dumneavoastra, cu o placa video PCI cu siguranta nu veti da gres.

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.