Placa Audio Externa – Pret si Performante

'

O placa de sunet este o componenta esentiala cand vine vorba de un calculator sau de un laptop. Cu toate ca majoritatea placilor de sunet sunt integrate, avem si optiunea de a folosi o placa audio externa, pe baza de USB, care se dovedesc la fel de performante sau chiar mai performante decat cele interne.

Sunt cateva situatii in care puteti folosi o astfel de placa de sunet. Poate ca placa de sunt interna, nu este indeajuns de buna pentru tine si vrei un sunet mai clar, atunci iti iei o astfel de placa de sunet externa si o folosesti pur si simplu prin USB. Mai apare si cazul in care placa de sunet interna s-a ars, si placa de baza nu are si placa de sunet integrata, atunci esti nevoit sa folosesti o placa de sunet externa, cel putin temporar. Avantajul acestor placi este ca le puteti muta de la un calculator la altul foarte usor, doar o scoateti din USB si o bagati in noul calculator si va functiona fara probleme. O sa va prezentam cateva astfel de placi de sunet externe ca sa va faceti o idee despre calitate-pret.

Exemple de placa audio externa, cu preturi si performante

turtle-beach-placa-audio-externa

  • Turtle Beach Audio Advantage Amigo II – Cei de la Turtle nu au prea multe modele pe piata iar cele care sunt deja pe piata sunt destul de standard. Pretul pentru o astfel de placa este de 99,89 RON, un pret rezonabil pentru ce stie sa faca. Din pacate nu este o placa 5.1, dar in schimb are doua iesiri pentru mufe jack, ceea ce inseamna ca sunetul poate pleca in doua parti diferite. Astfel de placi sunt bune cand vrei sa alimentezi doua statii audio in acelasi timp si cu aceeasi muzica sau cand vrei sa atasezi si casti.

 

  • SteelSeries Siberia – Se poate confunda foarte usor cu un stick, insa este o placa de sunet a celor de la Siberia. Cu o garantie de 2 ani si un pret de 145,06 RON, aceasta placa are iesire de 7.1 , ceea ce ii da un avantaj maricel fata de cel de la Turtle. Se gaseste in culoare neagra si are de asemenea doua iesiri de tip jack.

 

Placa-audio-Creative

  • Creative X-FI Surround – Din start trebuie sa intelegem ca este vorba despre o placa de sunet de la Creative, ceea ce spune multe. Pretul este de 252,50 RON iar garantia este de numai un an. Are un mic dezavantaj din pacate, iesirea de 5.1 este mica pentru un astfel de device. Are un design atractiv, dispune chiar de un buton mare de volum.

 

  • ASUS Xonar Essence – Deja ne ridicam la un alt nivel. Aceasta placa are pretul de 1.718,84 RON si garantie pana la 2 ani. Pentru acesti bani, primiti urmatoarele caracteristici: are cu pana la 120 dB, upsampling simetric 8x, insa numarul de canale este destul de slab, 2.0 . O surpriza placuta a celor de la Asus este ca aveti doua canale de iesire, fiecare cu potentiometrul lui. Asta inseamna ca puteti pune o statie autio pe un canal si castile pe al doilea canal si puteti controla sunetul separat in asa fel incat sa nu ai probleme cu nici unul din ele.

Oricare ar fi situatia in care aveti nevoie de o placa audio externa, credem ca aveti de unde alege, atat in functie de caracteristici, cat si in functie de pret.

Share this post:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.