Placi video second hand – Preturi si sfaturi pentru achizitionare

'

Placile video sunt componente de o importanta maxima in calculatorul tau, fiindca ele decid daca te joci anumite jocuri, daca ai o grafica perfecta sau nu. Decizia de a cumpara o placa video noua, este destul de greu de luat, mai ales cand ai atatea posibilitati sa le cumperi la mana a doua.

Cand avem nevoie de o alta placa video?

Din punctul nostru de vedere, sunt doua situatii in care ai nevoie de o alta placa video. In primul rand, este situatia in care esti nevoit, adica situatia in care placa ta video pur si simplu s-a stricat si nu mai raspunde comenzilor date de computer, ba chiar risti sa mai strici si alte componente daca insisti sa incerci sa o repari. In cazul asta esti 100% nevoit sa achizitionezi o alta placa video, fie ea noua sau second hand. In al doilea caz, este vorba de performanta placii video. Vrei sa faci un upgrade, sa aduci un plus graficii calculatorului sau laptopului tau, si dupa ce te-ai lamurit cum sunt preturile pe piata, te gandesti la o optiune second hand, AGP sau PCI.

Sunt bune placile video second hand?

placa-video-second-handDepinde de cine ti le vinde. Posibilitatile de a cumpara o placa video la mana a doua sunt mai multe. In primul rand, sunt vanzatorii anonimi, oameni care si-au facut upgrade sistemului si nu mai au ce face cu placa video veche si decid sa o vanda pe internet. Sunt bune aceste placi, insa nu ai nici o garantie ca a doua zi nu te lasa fara imagine, si asta nu prea e bine. O alta parte proasta de care te poti lovi este ca acesti vanzatori cauta sa scoata pretul cel mai mare, si atunci risti sa dai prea mult pe o placa video si sa te trezesti cu buza umflata dupa o luna de functionare. Sunt si alte locuri de unde poti cumpara placi video la mana a doua, spre exemplu, magazinele online de componente PC, care ofera si produse la mana a doua, dar cu factura si garantie. Preturile sunt extrem de rezonabile, la unele fiind o diferenta de 10.000 de RON intre placa video noua si placa video folosita, si faptul ca ai garantie la un asemenea pret, iti spune multe lucruri. In concluzie, daca o achizitionezi de unde trebuie, placa video second hand e buna.

De unde pot cumpara placi video second hand cu garantie?

Un magazin online recunoscut pentru calitatea componentelor second hand este ABD, a caror oferta o gasiti AICI . Preturile incep de la 10 RON si pot ajunge pana la 3300 RON plus TVA, in ambele cazuri oferindu-se garantie de 12 luni. O alta optiune este oferta de placi video resigilate, de aici.

check_price1

Ca o concluzie finala, nu ezitati sa cercetati foarte bine posibilitatile pe care le aveti in piata si mai ales daca alegeti sa cumparati o placa video la mana a doua, fara garantie, macar sa fie de la o cunostinta, ca in cazul in care se intampla ceva, sa stiti cu cine trebuie sa solutionati problema. Pentru a evita astfel de probleme, nu uitati ca exista intotdeauna magazine online care ofera componente cu garantie si riscuri mult mai mici.

Ati cumparat vreodata o placa video second-hand? Ati fost multumiti de alegerea facuta?

Share this post:

One Comment

  1. Hamid says:

    Ce am observat este fautpl ca 7200 intra mai nou in lista componentelor pentru laptop-urile „bazate”… Si renteaza enorm avand in vedere pretul…Sa fim sinceri… 128 DDR2 la mai putin de 50$… chilipir…

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.